Știri

Media Molecule, Studio PlayStation, lovit de disponibilizări

Într-o perioadă în care industria jocurilor video a fost martora mai multor disponibilizări în rândul studiourilor, Media Molecule, un studio cu sediul în Marea Britanie și deținut de PlayStation, a fost afectat de concedieri. Se pare că aproximativ 20 de posturi de lucru au fost reduse la Media Molecule, dintr-un total de aproximativ 135 de angajați. Acest lucru înseamnă o reducere de aproximativ 15% din forța de muncă a studioului.

Deși nu sunt cunoscute în detaliu departamentele care au fost afectate sau motivele exacte ale disponibilizărilor, personalul a fost informat cu privire la această situație în timpul unei întâlniri interne.

Media Molecule este cunoscut pentru creația francizei de jocuri Little Big Planet, și a continuat să dezvolte Dreams, un titlu inovator care a servit drept platformă pentru crearea și partajarea conținutului de joc. Cu toate acestea, suportul pentru Dreams a fost anunțat să se încheie la 1 septembrie 2023, iar în ciuda feedback-ului pozitiv, jocul nu a ajuns la popularitatea anterioare a seriei Little Big Planet.

Aceste disponibilizări nu sunt izolate, deoarece și alte studiouri deținute de PlayStation, precum Naughty Dog, au anunțat concedieri recente. Este un moment dificil pentru industria jocurilor, cu multiple studiouri care se confruntă cu presiuni financiare și restructurări.

Media Molecule lucrează în prezent la un nou joc, dar se așteaptă ca aceste disponibilizări să aibă un impact asupra echipei și a proiectelor viitoare ale studioului.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *