Streameri

Marmotaucigașă e deadly în jocurile video și foarte răbdător IRL

Salutare! Poți fi doar marmotă până la finalul interviului? Nu de alta, dar dacă vei fi și ucigaș nu vom putea să-l terminăm 😊 Cum ai ajuns la acest nickname? De ce marmotă și de ce atât de violentă? De ce nu “marmotăsupărată” sau “marmotăîncruntată”?
Bine v’am găsit. MarmotaUcigașă a venit din greșeală și fără nici o utilitate, până mai tarziu. Pe vremea când Buzdu și Morar erau la Radio21 (yep, i’m a boomer 😂) au facut ceva competiție cu cele mai ciudate nume de Yahoo Messenger. Pe vremea aia eram cur_cu_beu_în_flăcări dar cumva am reușit să combin din toate “id’urile” date la radio “Marmota” și “Ucigașă”. Dar nu am văzut partea cu “ucigașă” ca ceva rău și furios și ucigător, ci mai degrabă ca ceva deadly. La fel ca Rambo (sau Thor/Captain America – pentru gen Z 😂) care nu sunt personaje negative și “ucigători”, dar sunt deadly, daca te pui cu ei.

Cum ai luat contact cu lumea jocurilor? Ce ai jucat prima oară? Când a fost asta și pe ce platformă?
Fac parte din “Generația cu cheia la gât”, unde părinții încă ieșeau pe geam și te strigau să vii în casă că e târziu… mingea de fotbal și rolele erau la ordinea zilei. Primul meu contact cu jocurile a fost pe la vârsta de 6-7 ani (1996-97) când au cumpărat ai mei un 386 și putin mai târziu m-am trezit în brate cu Diablo 1. Mai târziu au urmat “jocurile pe televizor” sau Terminator2, cum am aflat ulterior că se numește, cu Mario, Duck Hunter si Tank… #MarmotaNostalgică.
A urmat mai apoi Pentium 1 și distracția abea începea. Am jucat câțiva ani WoW, până chiar înainte de Cataclysm, Skyrim și să nu uităm de Diablo2 + Lord of Destruction.

De ce streamer?
Sunt 99% sigur că toată lumea a vazut din greșeala cel puțin un video pe YT cu compilații din ceva joc, până să interacționeze prima dată cu Twitch-ul. La fel și eu, și în momentul când mi-am făcut pc-ul și am putut să joc orice joc, au apărut întrebări de la cățiva prieteni cu “de ce nu faci și tu pe Twitch, să apari pe YT în clipuri?”. Și uite așa a urmat o perioadă în care am început să îmi fac temele despre ce înseamnă Twitch și cu ce se mănâncă. Câteva luni mai târziu, boom, primul live… în care am fost doar eu cu mine și cu PUBG Mobile :)).

De cât timp faci stream și cum poți descrie această experiență?
Primu meu stream a fost cândva în aprilie 2018. Am făcut atunci câteva zile de stream, apoi pauză până la sfârșitul lui august cand m-am reapucat, iar undeva prin 16-20 septembrie, am devenit afiliat.

Ce înseamnă pentru tine succesul, ca streamer? Ce îți dorești cel mai mult, într-o seară, pe live?
Sincer, nu m-am văzut niciodată foarte sus, pe scările Twitch-ului. Pentru mine, succes e momentul când îmi scrie lumea pe Discord sau în privat “unde-i streamu?” sau “de ce nu ai făcut stream ieri?”. Acel moment când ști că cineva așteaptă să fii live să te pună pe fundal sau să vadă ce alte jocuri de care nu a auzit nimeni, niciodată, urmează să mai joci e cam tot ce mi-aș putea dori de la “cariera” mea de streamer.

Povestește-ne despre The Dragon Realm.
The Dragon Realm e un stream team făcut de Ancient Dragon, un streamer din US cu o voce uimitoare. Am ajuns la el din greșeală, ca mai apoi să aflu că nu sunt singurul streamer român care a ajuns pe acolo. Fiind printre puținii streameri mai mari cu care interacționam pe atunci, era singurul care avea “stream team” și știind că mai sunt și alți streameri români acolo, m-am bucurat când m-a întrebat dacă vreau să fac și eu parte.

Cum îți descrii comunitatea? Dar invers? Cum te-ar descrie ei pe tine?
Comunitatea mea e foarte diversificată și asta din cauză că am trecut (și încă trec) prin diverse faze. PUBG câteva săptămâni bune, apoi survival games… burnout la survival, poate puțin Hunt Showdown sau Valorant… pauza de la shootere, mai încercăm un MMO sau ceva jocuri single player. Faptul că am focus pe un anume joc, un timp mai îndelungat, tinde să aducă vieweri vechi și noi în același timp and I love it, tot timpul găsești pe cineva în chat cu care să porți o conversație despre jocul de pe stream. Și pe calea asta aș vrea să le și mulțumesc că au rămas alături de mine, atâta timp 🤗.
Cum mă vad ei pe mine? Ei, aici e puțin mai complicat 😅. Cel mai probabil m-ar descrie ca o persoană cu foarte multă răbdare și știu asta pentru că mi s-a spus de nenumărate ori în chat. Dar cel mai probabil, m-ar descrie ca fiind bipolar 😂. Sunt probabil “streamerul care schimbă jocurile ca pe șosete” din simplul fapt că astăzi pot avea chef de un survival game și mâine să am chef să joc doar shootere 😂 cel mai probabil mulți mă și urăsc puțin din cauza asta 😅.

Ce sfaturi ai pentru cei ce sunt la început de drum?
Nu știu dacă sunt eu în măsură să dau sfaturi, dar dacă e ceva ce aș recomanda tuturor celor care vor să intre în lumea asta, ar fi NETWORKING. Sunt atat de multe video-uri pe YT unde îți explică nu doar ce e networking și cu ce se mănâncă, ci mult mai multe chestii care te pot ajuta mai târziu.

Ai un anumit program zilnic pe care intri live? Obișnuiești să faci live pe mai multe platforme? Unde te găsim?
Din păcate nu am un program fix, dar de cele mai multe ori, în timpul săptămânii sunt live de dimineață (mai mult pentru mine, decât pentru voi 😅) undeva între ora 10 și 11, ora României. Iar în zilele când sunt liber de la muncă sunt 99% șanse să mă găsiți pe stream toată ziua.
Mă puteti gasi pe Twitch, Youtube, Instagram, Twitter si bine’n’teles pe TikTok. (În curând, POATE și pe Kick).

Un mesaj pentru cititorii Jocuri 24/7?
Vă provoc să lăsăm puțin TikTok-ul și să încercăm să citim ceva mai mult decât titlurile și tagurile video-urilor de acolo.
Keep Gaming…Marmota, OUT!