Știri

LittleBigPlanet: sute de mii de creații ale jucătorilor au fost șterse fără avertisment de Sony

Sony a luat o decizie radicală și a dezafectat pe termen nelimitat serverele PlayStation 4 pentru platforma puzzle LittleBigPlanet 3, anunțând oficial închiderea lor într-o actualizare a paginii de asistență. Această acțiune drastică vine la scurt timp după o întrerupere tehnică care a avut loc la începutul acestui an și care a determinat oprirea temporară a serverelor.

În urma acestei decizii, toate serviciile online pentru LittleBigPlanet 3, inclusiv accesul la creațiile altor jucători, au fost întrerupte fără nicio avertizare prealabilă. Fanii jocului sunt acum îngrijorați că sute de mii de creații ale comunității, care nu au fost salvate local, vor fi pierdute definitiv.

LittleBigPlanet 3, continuarea din 2014 apreciată pentru creativitatea și flexibilitatea sa, a permis jucătorilor să-și creeze propriile nivele de platformă și să le partajeze în comunitate. Cu toate acestea, odată cu închiderea serverelor, accesul la aceste creații și la alte caracteristici online ale jocului nu mai este posibil.

Închiderea permanentă a serverelor LittleBigPlanet 3 vine ca o lovitură dură pentru mulți fani, care văd această acțiune ca o pierdere irreplaceabilă a unui colț important al istoriei jocului. Sute de mii de creații unice și iconice ale jucătorilor sunt acum în pericol de a fi pierdute pentru totdeauna.

Această mișcare a Sony vine într-un context mai larg în care alte companii, precum Nintendo și Ubisoft, au luat măsuri similare de retragere a serviciilor online pentru jocuri mai vechi. Decizia lui Sony a provocat o reacție puternică din partea comunității, iar managerul comunității Steven Isbell a promis să asculte și să răspundă preocupărilor fanilor în săptămânile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *