Știri

La mai puțin de 6 luni de la concedierea a 40 de angajați, studioul Dead by Daylight, Behavior Interactive, renunță la alți 95

Behavior Interactive, studioul cunoscut pentru popularul joc Dead by Daylight, a anunțat o nouă rundă de disponibilizări, renunțând la 95 de angajați în cadrul unor „schimbări strategice pentru creșterea viitoare”. Aceasta vine la mai puțin de șase luni după ce compania a concediat alți 40 de angajați.

Într-un comunicat de presă, Behavior Interactive a explicat că aceste schimbări sunt menite să se bazeze pe punctele forte ale companiei și să creeze o viziune ambițioasă pentru succesul viitor. Studioul a menționat că industria jocurilor video a cunoscut o popularitate fără precedent, ceea ce a dus la o concurență acerbă, determinând necesitatea acestor ajustări strategice.

„În acest context provocator, Behavior și-a reînnoit atenția asupra punctelor sale forte istorice”, a declarat compania. Aceste puncte forte includ poziția de lider în jocurile de groază, expertiza în producție și o istorie de treizeci de ani în oferirea de servicii excepționale partenerilor de dezvoltare.

Behavior Interactive a subliniat că restructurarea nu va afecta dezvoltarea Dead by Daylight. Un reprezentant al studioului a confirmat că jocurile Meet Your Maker și The Casting of Frank Stone, spinoff-ul singleplayer al Dead by Daylight dezvoltat de Supermassive, vor continua fără întreruperi.

Rémi Racine, cofondator și CEO al Behavior Interactive, și-a exprimat aprecierea pentru angajații afectați, afirmând că deși aceste decizii au fost provocatoare, ele sunt necesare pentru a asigura succesul continuu al companiei. „Pe măsură ce începem următoarea fază a creșterii Behaviour, angajamentul nostru față de excelență în produsele noastre și cultura la locul de muncă rămâne constant”, a adăugat Racine.

Această rundă de disponibilizări vine în contextul unei serii de reduceri de personal în industria jocurilor video. Recent, Avalanche Studios Group a concediat aproximativ 50 de angajați și a închis două dintre studiourile sale. Alte companii precum Intercept Games, Phoenix Labs și Square Enix au anunțat și ele disponibilizări, iar Microsoft a închis patru studiouri întregi, inclusiv Arkane Austin și Tango Gameworks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *