Știri

Jucătorii Valorant de pe consolă sunt deja interziși pentru folosirea mouse-ului și a tastaturii

Deși beta închisă a consolei Valorant a debutat recent, sistemul anti-cheat al jocului a dat deja de veste: jucătorii care utilizează mouse-ul și tastatura sunt interziși.

Beta Valorant pentru console acceptă exclusiv controlere. Orice jucător prins folosind un adaptor pentru a conecta mouse-ul și tastatura va fi automat interzis prin intermediul software-ului anti-cheat Riot Games.

Un videoclip distribuit online de Anti-Cheat Police Department (fostul Twitter) prezintă o sesiune beta Valorant pe consolă întreruptă brusc. Un ecran roșu afișează mesajul “Cheater Detected” (“Trișor detectat”), urmat de anularea meciului și interzicerea jucătorului.

Marcus Reid, liderul tehnologiei Valorant, a confirmat pe Reddit că sistemul anti-cheat va identifica și interzice orice jucător care utilizează un XIM sau un dispozitiv similar.

XIM este un adaptor care permite conectarea mouse-ului și a tastaturii la consolă, făcându-le să fie recunoscute ca un controler.

Pe lângă avantajul evident al utilizării mouse-ului și a tastaturii, XIM activează și asistența la țintire din joc pentru perifericele conectate, oferind un avantaj injust jucătorilor care îl folosesc.

Phillip Koskinas, șeful departamentului anti-cheat Riot Games, a reacționat cu satisfacție la videoclipul cu interzicerea, numindu-l “primul client mulțumit”.

Deși beta consolei Valorant este încă în curs de desfășurare, se pare că sistemul anti-cheat este deja eficient în combaterea trișorilor. Jucătorii care doresc să participe la beta se pot înscrie pe site-ul oficial Valorant.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *