Streameri

Jocuri, streaming și comunitate: Discuții cu Vallentinz

Salutare Valentin! Povestește-ne despre tine, cine ești, cum ai ajuns la acest nickname?
Salutare. Numele meu este Cristian pentru că în 2016 mi-am schimbat unul dintre prenume (aici e o poveste mai lungă, dar încă prefer să o păstrez privată). Din 2014 am început să am probleme de sănătate destul de serioase, asta pentru ca obișnuiam să nu-mi fac controalele și analizele necesare la timpul lor, din cauza asta am ajuns la transplant de rinichi. Pe scurt mă simt foarte norocos că încă trăiesc și pot face ce-mi place. Nickname-ul de Vallentin îl am decând jucam San Andreas Multiplayer (SA:MP), iar el provine de la fostul prenume pe care l-am avut, Valentin. Ideea a fost că am vrut ceva în plus la nickname-ul meu și aparent un “L” o fost ceea ce o trebuit.

Când ai început să te joci și ce titluri ai ales la început?
Toată aventura în lumea gaming-ului o început de la: King Of the Road, Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City, Need For Speed Underground 2, Need For Speed Most Wanted (2005), FIFA 07, Euro Truck Simulator, German Truck Simulator. Aceste jocuri încercându-le înainte de a avea acces la internet. Sincer să fiu, nu mai țin minte exact anul în care am început să joc online, dar stiu că am început cu Counter-Strike 1.6 și Grand Theft Auto San Andreas MultiPlayer (Sa:MP), în care am petrecut multe zile și nopți. Tare mult mi-aș dori să fie și acum ca atunci cu conferințele pe Skype cu prieteni în timp ce ne jucam CS 1.6 sau Sa:MP. 🙂

De ce ai făcut trecerea de la jucător la streamer? De cât timp faci stream?
Cu streaming-ul am început destul de târziu pentru că nu aveam internetul potrivit pentru a putea face live. Pe YouTube am început să postez undeva de prin 2016, atunci când am început să joc Euro Truck Simulator 2 Multiplayer, dar nu am putut să postez la fel de des ca acuma din cauza unor probleme de sănătate. Streaming-ul a apărut odată cu schimbarea de internet.

Ce obișnuiești să te joci de obicei?
Jocul principal pentru mine acum este Euro Truck Simulator 2, m-au atras de când eram mic jocurile de acest tip. Din când în când mai joc și World Of Tanks, SnowRunner, Rust, Scum, Farming Simulator, Sons of The Forest sau jocuri total noi pentru mine cum ar fi Dying Light.

Platforma ta principală de streaming este YouTube, iar Twitch cea secundară, ce diferențe găsești între cele două și de ce una este mai bună decât alta?
Am început din prima cu Twitch-ul dar îmi intrau doar prieteni pe live și de aceea decis să trec pe YouTube și să cresc mai mult canalul. Pentru ce joc eu cred este mult mai bine pe YouTube deoarece intra mai multe persoane noi. Dar nici nu pot face o comparație deoarece pe Twitch am făcut o pauză de vreo 2 ani. Pe Twitch am reînceput să fac live din ianuarie 2023.

Care a fost momentul de vârf de când faci streaming? Ce alte momente memorabile îți amintești?
Cred că momentul de vârf o fost anul trecut când am reușit să adun 1000 de abonați pe YouTube, nu credeam că îi pot face așa repede.

Cum îți descrii comunitatea?
O comunitate pasionată de jocurile video cu tiruri.

Ce sfaturi ai pentru cei ce sunt la început de drum?
Să încerce să vadă dacă le place, până la urma streaming-ul este un hobby, dar daca ajung să scoată ceva din treaba asta este perfect.

Pe ce rețele sociale te găsim și care e programul tău de streaming, dacă ai vreunul.
Cine dorește să mă găsească o poate face pe YouTube, Twitch sau pe Discord, Vallentin#5333 și server. Un program fix de Livestream nu am.

Un mesaj pentru cititorii Jocuri 24/7?
Vreau să vă mulțumesc pentru timpul acordat și aveți grijă de voi.