Știri

Jocul Star Wars de la Respawn a fost anulat, pe fondul disponibilizărilor masive din cadrul Electronic Arts

Se pare că jocul de împușcături la persoana întâi din universul Star Wars, dezvoltat de Respawn și anunțat pentru prima dată de EA în ianuarie 2022, a fost anulat. Această decizie vine pe fondul unei runde mari de concedieri la EA, care afectează aproximativ 670 de angajați.

Conform unui raport al IGN din 28 februarie, președintele de divertisment al EA, Laura Miele, a confirmat anularea jocului Star Wars al lui Respawn printr-un memoriu adresat personalului. Ea a subliniat că această decizie nu reflectă lipsa de talent, tenacitate sau pasiune a echipei, ci este parte a strategiei de a se concentra pe proiecte considerate mai promițătoare pentru companie.

Echipa care lucra la jocul Star Wars anulat va fi redistribuită către alte proiecte, inclusiv la dezvoltarea continuă a unor titluri precum Apex Legends, Iron Man, Black Panther și o a treia parte din seria Star Wars: Jedi.

Această știre vine în contextul unei serii de reduceri la EA, care afectează și alte studiouri din cadrul companiei, precum Codemasters și Glu Mobile. CEO-ul EA, Andrew Wilson, a explicat că aceste reduceri fac parte dintr-un plan mai amplu de a renunța la IP-urile licențiate, pe care compania nu le consideră viabile pe termen lung în industria în continuă schimbare.

EA nu a oferit încă detalii suplimentare despre jocul anulat de la Respawn, iar această decizie vine în urma rapoartelor anterioare privind un joc cu tematică Mandalorian care ar fi fost în lucru la studioul respectiv.

Pentru mai multe informații despre această situație, Kotaku a contactat EA, iar așteptăm să vedem dacă vor oferi vreo declarație suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *