Zvonuri

Jocul mobil Elden Ring, în dezvoltare la Tencent, dar lansarea nu va fi în viitorul apropiat

Conform unui raport recent din 6 februarie al Reuters, se pare că jocul mobil Elden Ring este în lucru la Tencent, însă nu există așteptări pentru o lansare iminentă. Surse anonime, dar familiare cu planurile Tencent, au dezvăluit că aceasta face parte din strategia companiei de a găsi un nou succes în industria jocurilor video, având în vedere nemulțumirile exprimate cu privire la performanța afacerii sale de jocuri în ultimul an.

Deși există speculații că Tencent ar putea achiziționa IP-ul Elden Ring, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Compania are o participație în dezvoltatorul FromSoftware și se pare că a obținut drepturi de licențiere pentru joc în 2022, inițiind o echipă mică pentru a lucra la un prototip pentru o versiune mobilă.

Cu toate acestea, proiectul mobil Elden Ring nu pare să fie doar un port direct al jocului original. Tencent își dorește să creeze propriul său succes similar cu Genshin Impact, un joc free-to-play cu achiziții în aplicație. Această strategie este motivată de succesul financiar al lui Genshin Impact, care a generat sume semnificative de venituri pe dispozitive mobile.

Cu toate acestea, există unele provocări asociate cu adaptarea unui joc precum Elden Ring la un model free-to-play. Jocul original nu a fost conceput cu acest model în minte și nu conține elemente precum microtranzacții sau conținut suplimentar plătit, în afară de viitoarea expansiune DLC.

Tencent și FromSoftware nu au comentat oficial despre existența jocului mobil Elden Ring, iar lipsa unei confirmări oficiale sugerează că proiectul ar putea fi anulat în cazul în care dezvoltarea sa nu se remarcă. Cu toate acestea, având în vedere potențialul financiar al IP-ului Elden Ring, este puțin probabil ca Tencent să renunțe la acest proiect în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *