Streameri

În pielea lui Raveeen22: o discuție cu un gamer pasionat

Salutare, Raveeen22! Zici că ești un copil de 20 de ani ce și-a atins visul. Spune-ne mai multe despre tine și cum ai ajuns la acest nickname?
Salutare! Nickname-ul meu nu e nimic special, sincer, când mi-am făcut contul de Steam și toate conturile de pe care activez azi, m-am gândit la Raven din Teen Titans și de asemenea îmi plăcea sumbrul în perioada aia. Dupa cateva ore de gândire s-a nascut Raven, iar acum mai folosesc variatii, de exemplu Ravenm22, Raven200R și cum mă puteți gasi și pe Twitch, Raveeeen22.

Cum ai luat contact cu lumea jocurilor? Ce ai jucat prima oară? Când a fost asta și pe ce platformă?
Pasiunea mea pentru gaming a apărut pe la 7-8 ani. Obișnuiam să merg la un prieten când eram mic și să jucăm Doom și alte jocuri potrivite timpului. După aceea am luat-o ușor și eu cu Minecraft, Team Fortress 2, LoL și așa
am ajuns în ziua de azi. Primul joc pe care l-am jucat a fost Heretic, undeva prin 2008-2009 și atunci l-am jucat pe PC.

De ce ai ales să faci stream? Ce te-a făcut să treci de la jucător la streamer? Faci și atfel de content? Cântat? Gătit?
Înainte de streaming pe Twitch a fost și YouTube. Am încercat și acolo ceva, am 500 de videouri postate cu diferite gameplayuri dar nu a prins, asa că am decis să mă mut pe o platformă dedicată streamului și așa a început aventura
cu Twitch-ul din noiembrie 2022. Am trecut de la jucător la streamer pentru că m-am gândit, dacă tot joc o grămadă de jocuri, de ce să nu filmez în timpul ăsta, și am început să difuzez pe Twitch. Altfel de content găsiți și la mine, în primul rând gătit, sunt un fan foarte mare al bucătăriei, dar ceva ce îmi place mai mult ca gătitul este să cânt. Am o trupă de metal în București, numită Ashes Of Divinity și anul ăsta urmează să scoatem primul album.

De cât timp faci stream și cum poți descrie această experiență?
Fac stream din noiembrie 2022, și singurul cuvant cu care aș putea descrie experiența este relaxant. Pur și simplu când îmi pun căstile și apăs Start Stream uit de tot și parcă mă umplu de bucurie.

Ce înseamnă pentru tine succesul, ca streamer? Ce îți dorești cel mai mult, într-o seară, pe live?
Multă lume, când vine vorba de Twitch sau Youtube, se gândește la bani. Eu am o perspectivă ceva mai altfel și ce vreau să zic cu asta, normal că și banii sunt importanți dar ce vreau eu de la Twitch este să intru într-o seară live, și să văd chatul full de lume care se salută, vorbesc între ei, vorbesc cu mine, și se simt bine în general.

Cum îți descrii comunitatea? Dar invers? Cum te-ar descrie ei pe tine?
Comunitatea mea e destul de mică dar voinică momentan, ușor ușor ne ridicăm noi dar sunt niște oameni buni care țin unul la altul. Eu cred că aș fi acel Gaming Encyclopedia, Gamer Nebun și Hardcore descris de ei.

Ce sfaturi ai pentru cei ce sunt la început de drum?
Să fie consiștenți noii streameri, să nu se lase un moment, să nu asculte vorbele din jur, doar dacă-s de bine. Lumea mereu o să încerce să vă tragă în jos, ca nu ești tu de stream, că nu o să prinzi, stai de 1 luna pe canal și n-ai crescut deloc… etc. Cel mai important e să ai răbdare și să nu te lași.

Ai un anumit program zilnic pe care intri live? Obișnuiești să faci live pe mai multe platforme? Unde te găsim?
De luni până joi mă găsiți pe Twitch începand cu ora 20, momentan nu fac live și pe alte platforme, dar în acest orar noi reușim să străbatem o grămadă de jocuri singleplayer, mmorpg-uri, multiplayer with the squad și multe alte momente pe care eu le am în minte.

Un mesaj pentru cititorii Jocuri 24/7?
Spor la jocuială și foc la tastaturi!!!