Știri

Google a oferit Epic Games o sumă masivă de bani pentru a aduce Fortnite în Android Play Store

Un director senior de la Google a dezvăluit în timpul procesului antitrust în desfășurare între Google și Epic Games că gigantul tehnologic a oferit suma impresionantă de 147 de milioane de dolari pentru a convinge Epic Games să aducă Fortnite în Android Play Store. Oferta masivă a fost făcută în 2018, dar a fost refuzată inițial de către Epic. Cu toate acestea, în aprilie 2020, Epic a luat decizia de a lansa Fortnite în Play Store, generând ulterior o interzicere din partea Google în august 2020, pe baza faptului că Fortnite eludează cadrul de plată al Google.

Procesul antitrust dintre cele două companii a început pe 6 noiembrie și a adus la lumină detalii uluitoare, inclusiv oferta financiară considerabilă făcută de Google pentru a atrage Fortnite pe platforma sa. Suma de 147 de milioane de dolari ar fi trebuit să fie plătită treptat pe o perioadă de trei ani, până în 2021. Cu toate acestea, Epic a decis inițial să ocolească Play Store, distribuind Fortnite pe site-ul său web în 2018, înainte de a adera la Play Store în 2020.

Mărturia în instanță a adus în atenție și alte aspecte ale relației tensionate dintre cele două companii. Epic a intentat procese atât Google, cât și Apple, contestând politica privind achizițiile în aplicație și taxele percepute dezvoltatorilor de aplicații. Acest proces face parte dintr-o serie de acțiuni legale care au marcat confruntările dintre marii jucători din industria tehnologică și dezvoltatori de aplicații.

Mai devreme în proces, s-a sugerat că Google ar fi avut intenția de a cumpăra Epic Games, considerând rezistența lui Epic față de Play Store ca o amenințare majoră la adresa modelului său de afaceri. Dezvăluirea acestei oferte subliniază lupta aprigă din spatele cortinei pentru dominația pe piața aplicațiilor mobile și pentru stabilirea regulilor privind taxele și achizițiile în aplicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *