Streameri

Gaming în familie – Wolf of Fenrir ne invită în haită

Salutare Wolf! Prezintă-te pe scurt și spune-ne de ce ai ales acest nickname, de unde pasiunea pentru mitologia nordică?
Salutare Jocuri24/7!
Prietenii îmi spun Wolf, am 29 de ani și… m-ai pus efectiv la perete cu prezentarea, sincer îți spun. Niciodată prezentările nu au fost punctul meu forte, asta am scris și la secțiunea “About” la mine pe canalul de Twitch. De aceea chiar invit pe toți care vor să mă cunoască mai bine să vină și pe stream și offstream pentru o vorbă, o seară de film sau să jucăm ceva împreună. Faptele vorbesc mai mult decât cuvintele.
Păi nickname-ul de Wolf îl am de pe vremea când jucăm COD4 multiplayer, pe Garena; pe parcurs a ajuns să fie și porecla mea IRL, pe lângă Fenrir (datorită lupului din mitologia nordică). Ideea este că mie mereu mi-au plăcut animalele, în special lupii. Când mă gândesc la lupi, nu mă gândesc la stereotipul de “lone wolf”, ci la simbolistica lupului, care este loialitate, dedicație; și nu se referă doar pe plan sentimental, ci în general. La partea cu “lone wolf”, lupul își părăsește haită inițială, adică cea în care s-a născut, pentru a-și formă propria haită. Iar pasiunea pentru mitologia nordică a venit de la dragostea pentru istorie, ce mi-a format-o tatăl meu. Inițial a fost pasiune pentru toate mitologiile, pe parcurs am descoperit mitologia nordică și acolo m-am oprit și am început să o aprofundez.

Cum ai luat contact cu jocurile video? Care a fost primul joc în care ți-ai pierdut nopțile?
Aoleu… când vine vorba de ani, mintea mea deja dă rateuri… Țin minte că primul meu joc video a fost Pokemon Ruby Version pe o consolă GameBoy Advance, în italiană. Efectiv cu el mi-am pierdut nopțile jucându-l seara și lăsând consola la încărcat mereu! Mai și luam consola cu mine la școală, în generală și în liceu! Pe parcurs, am ajuns să am un PC cu Windows Millenium, încă îl țîn minte, jucam doar Starcraft Broodwar și The Emperor’s New Groove. Când voiam să instalez un nou joc trebuia să șterg unul din cele ce erau deja.

De ce ai făcut trecerea de la jucător la streamer? De cât timp faci stream?
Primul stream l-am avut în data de 12 Decembrie 2020, deci de 2 ani și 4 luni pot să zic că încă mă străduiesc să ajung la rank-ul de streamer propriu-zis. Cam dinainte să înceapă pandemia am devenit consumator de Twitch cu adevărat, iar văzând diverși streameri cum interacționează cu chat-ul, cum se joacă și își fac content-ul alături de comunitatea formată, m-a atras această idee și am zis să încerc și eu, pe premisa de “it looks fun”, sincer. Țin minte că am stat vreo săptămâna ca să îmi fac layout-ul inițial de stream; iar înainte de asta, timp de o lună am făcut stream pe un server de discord al unor prieteni cu web ca să mă obișnuiesc cu sentimentul, chit că în sinea mea știam că nu o să fie la fel.

Considerând că ești un lup, obișnuiești să joci mai mult singur, sau preferi jocurile multiplayer?
Sincer, ambele. E în funcție de starea mea și nervii ce îi am la dispoziție. Sunt zile când vreau efectiv să mă distrez cu prietenii în diverse jocuri multiplayer, și zile când sunt ultimul masochist și vreau să îmi sară inima din piept jucând un horror singleplayer; pe urmă sunt zilele când vreau să mă relaxez și mă întorc în jocurile singleplayer, cu poveste, where everything is chill, fine and dandy.

Care a fost momentul de vârf de când faci streaming? Ce alte momente memorabile îți amintești?
Momentul de vârf cred că a fost după 8 zile de streaming, adică prima mea zi ca afiliat; deoarece atunci am făcut (și subliniez) DIN GREȘEALĂ un stream de 25 de ore continuu, fără somn sau pauză. Momente memorabile sunt mai mereu, mai ales pentru faptul că am comunitatea alături de mine. Șii cum e vorba aceea, cele mai frumoase amintiri le faci alături de cei dragi.

Cum îți descrii “haita”? Ce îți place cel mai mult la comunitatea ta?
Pot spune cu mâna pe inima că am cei mai frumoși oameni în comunitatea mea. Nu am o comunitate atât de mare, dar mă bucură faptul că am calitate și nu cantitate. În comunitatea mea sunt și câteva persoane care mi-au devenit foarte dragi și îi pot numi chiar prieteni și sunt recunoscător că i-am cunoscut.

Ce sfaturi ai pentru cei ce sunt la început de drum?
Simplu: întrebați, întrebați, ÎNTREBAȚI! Indiferent despre ce este vorba, ÎNTREBAȚI! Mai ales dacă știți pe cineva care are experiență chiar și puțină cu orice e legat de stream, niciodată nu o să șții cum poți să întâlnești pe cineva care să te îndrume și să îți fie mentor și prieten. Pe lângă asta, să nu tratezi NICIODATĂ stream-ul ca pe o afacere, indiferent de nivelul la care ești sau ajungi. Personal, pot spune că mă bucur că am streaming-ul ca pasiune și îl fac 100% din plăcere. Și cel mai important: nu te lăsa descurajat că durează nu știu cât timp să faci afiliatul, să crești etc. Fiți perseverenți, continuați să faceți stream! Nu vă uitați la câte persoane sunt pe live, citiți chat-ul, fiți prietenoși și vă rog din tot sufletul: lăsăți drama pe seama altor persoane, ce se află în afară platformei de streaming!
Good things come to those who wait!

Pe ce rețele sociale te găsim și care e programul tău de streaming, dacă ai vreunul.
Pe Instagram ce sunt mai activ și mai anunț de stream-uri speciale sau alte evenimente. Program de stream, cât de cât am unul, și anume în weekend; deoarece în timpul săptămânii lucrez și de obicei nu mai am energia necesară de stream după muncă, dar există posibilitatea să mai apară un stream surpriză și în timpul săptămânii.

Un mesaj pentru cititorii Jocuri 24/7?
“Ce-i prea mult strică!” – 99,999999% adevărat, totul ar trebui să fie moderat, dar suportul dat unei comunități favorite sau comunităților preferate ajută la infinit, nu numai creatorului (sau creatoarei) acelei comunități dar și comunității în sine.
Dacă lumea ar realiza că-i mai ușor să ajuți să ții o scară decât să sapi o groapă… sigh. Avem destule gropi în România, hai să nu mai creăm altele..
Ne vedem și ne auzim dată aviatoare!
Iar în 24/7 – Doar de bine s-aveți parte!