Știri

Fostul președinte Blizzard crede că ar trebui să poți lăsa un bacșiș după ce ai terminat jocurile de 70 de dolari

Mike Ybarra, fostul președinte al Blizzard, are ceva de părere cu ideea ușor derutantă că jucătorii ar trebui să poată da bacșiș dezvoltatorilor după ce au învins jocurile de 70 de dolari.

În episodul de astăzi despre „Cum îi lăsăm pe acești oameni să conducă companii masive”, fostul președinte al Blizzard, Mike Ybarra, care a părăsit compania în ianuarie, a sugerat introducerea unui sistem de bacșiș în jocurile video. „M-am gândit de ceva vreme la această idee, ca jucător, de vreme ce în ultima vreme mă bag în jocuri cu un singur jucător”, a scris Ybarra pe Twitter. „Când înving un joc, există unii care mă lasă uimit de cât de uimitoare a fost experiența. La sfârșitul jocului, de multe ori m-am gândit: „Mi-aș dori să le pot oferi acestor oameni încă 10 sau 20 de dolari pentru că a fost valoare mai mult decât 70 de dolari ai mei inițiale și nu au încercat să mă scutească în fiecare secundă.

„Jocuri precum [Horizon Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Baldur’s Gate 3], Elden Ring etc. Știu că 70$ sunt deja mulți, dar este o opțiune la sfârșitul jocului pe care mi-aș dori să o am. Unele jocuri sunt atât de speciale. Știu că celor mai mulți nu le va plăcea această idee… Îmi dau seama că ne-am săturat de „bacșișuri” în orice altceva – dar văd acest lucru diferit de o presiune de a tipa un scenariu cu care mulți se confruntă.

Fiind o persoană cu o experiență de peste un deceniu în industria de catering, vă pot spune destul de ușor de ce bacșișul ca acesta pur și simplu nu funcționează. Vedeți, odată cu introducerea taxei de serviciu în multe restaurante din Marea Britanie, mulți oameni nu mai lasă bacșiș. Taxa de serviciu este oarecum menită să fie un bacșiș – cu excepția faptului că multe locuri o folosesc doar pentru a-și completa salariul, astfel încât să aveți (poate) un salariu viabil și să nu vă plătească la fel de mult.

Companiile nu pot păstra singuri bacșișurile (în teorie), dar înseamnă că ajung să câștige mult mai mulți bani decât ar face altfel. Dacă am introduce bacșișul în jocurile video, s-ar întâmpla exact același lucru – dezvoltatorii nu ar fi plătiți mai mult decât o fac deja, în timp ce directorii ar câștiga mai mult pentru că pot înlocui salariile cu bacșișuri.

În plus, 70 de dolari sunt deja ridicol de scumpi, iar un studiu recent de la Newzoo a constatat chiar că majoritatea oamenilor joacă jocuri vechi de șase ani și, în principal, gratuite, cum ar fi Fortnite, Roblox, League of Legends și The Sims 4. Deci, nu, Mike, nu cred că ar trebui să putem da bacșiș dezvoltatorilor. În schimb, ar trebui să fie plătiți corespunzător în primul rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *