Știri

Epic Games a oferit 586 de milioane de jocuri gratuite în 2023 și a câștigat 40 de milioane de noi utilizatori

Epic Games Store a înregistrat un succes remarcabil în 2023, oferind peste 586 de milioane de jocuri prin intermediul programului său de jocuri gratuite. Conform datelor dezvăluite de companie în cadrul revizuirii sale anuale, acest program a prezentat 86 de jocuri gratuite, care au fost descărcate de utilizatorii Epic Games Store în valoare totală de 2.055 de dolari americani, dacă toate au fost revendicate.

Cu un scor mediu de 75% pentru aceste jocuri gratuite, Epic Games Store continuă să atragă atenția jucătorilor din întreaga lume. Numărul utilizatorilor de PC ai platformei a crescut semnificativ în 2023, cu 40 de milioane de noi utilizatori care s-au alăturat serviciului. Astfel, numărul total de utilizatori de PC ai Epic Games Store a depășit 270 de milioane, iar numărul total de utilizatori multiplatformă se ridică la 840 de milioane. În decembrie 2023, Epic a raportat 75 de milioane de utilizatori activi lunar.

În ceea ce privește veniturile, jucătorii de PC au cheltuit 950 de milioane de dolari pe magazinul Epic Games în 2023, o creștere cu 16% față de anul precedent. Cu toate acestea, mai puțin de o treime din aceste venituri au fost cheltuite pe jocuri de la terți, ceea ce reprezintă o scădere a cheltuielilor în acest domeniu cu 13%. Epic Games Store a adăugat 1.300 de titluri noi în vitrina sa în ultimul an, iar printre cele mai de succes jocuri se numără GTA 5, Rocket League, Genshin Impact și Dead Island 2.

În ceea ce privește îmbunătățirile viitoare, Epic are planuri să adauge un nou manager de descărcare, îmbunătățiri semnificative la modul offline și suport pentru abonament în 2024. Aceste actualizări ar putea permite dezvoltatorilor și editorilor să aducă propriile servicii de abonament în Epic Games Store, asemenea Steam-ului cu EA Play.

În concluzie, Epic Games Store continuă să se dezvolte rapid, încercând să își îmbunătățească serviciile pentru a satisface nevoile jucătorilor și dezvoltatorilor de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *