Știri

Emularea jocurilor vechi pe iPhone devine mult mai ușoară cu schimbările din App Store

Apple a făcut o schimbare majoră în App Store, deschizându-și porțile pentru a permite emulatorilor de jocuri video, facilitând astfel emularea jocurilor mai vechi pe dispozitivele iPhone.

Pentru mult timp, emularea jocurilor pe dispozitivele iOS a fost dificilă, iar această opțiune era mai populară pe platforma Android. Cu toate acestea, într-o actualizare recentă a Apple, compania a anunțat că va permite acum lansarea de emulatori în App Store. Este important de menționat că aceste aplicații sunt responsabile pentru asigurarea respectării regulilor și legilor aplicabile, inclusiv pentru prevenirea distribuției de ROM-uri ilegale.

Această schimbare vine în contextul procesului antitrust intentat de SUA împotriva Apple, care a susținut că compania încearcă să limiteze utilizarea aplicațiilor de jocuri în cloud și a super-aplicațiilor. Modificarea politicii actuale permite, de asemenea, aplicațiilor precum WeChat să găzduiască jocuri, dar acestea trebuie să fie realizate folosind HTML5 și nu pot fi aplicații sau jocuri native. De asemenea, Apple și-a actualizat politicile la începutul acestui an pentru a permite aplicațiilor precum Nvidia GeForce Now și Xbox Game Pass să ofere streaming de jocuri în cloud.

Aceste schimbări reflectă o deschidere din partea Apple către noi modalități de utilizare a platformei sale, sub presiunea din procesul antitrust și pentru a răspunde cererilor utilizatorilor pentru mai multă flexibilitate în accesarea și jucarea jocurilor pe dispozitivele lor.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *