Știri

Embracer Group anulează proiectul dezvoltării unui nou joc Deus Ex și concediază angajați de la Eidos Montreal

Embracer Group, anterior cunoscut ca THQ Nordic, a luat decizia de a anula dezvoltarea unui nou joc Deus Ex și a efectuat concedieri la studioul său Eidos Montreal, într-un efort de reducere a costurilor după o pierdere semnificativă în tranzacții. Continuarea, care a fost în pre-producție timp de doi ani, se pregătea să intre în producție completă în acest an.

Embracer Group, un editor important în industria jocurilor, a fost afectat de o pierdere majoră în valoare de 2 miliarde de dolari, ceea ce a dus la măsuri severe de reducere a costurilor. Aceste măsuri includ concedieri și anularea unor proiecte. Noul joc Deus Ex, a cărui existență nu fusese încă anunțată public, a fost printre proiectele afectate.

Proiectul, care ar fi fost o continuare a Deus Ex: Mankind Divided, a fost în faza de pre-producție timp de doi ani și se pregătea să intre în producție completă în cursul acestui an. Cu toate acestea, anularea proiectului a dus la disponibilizarea a 97 de angajați de la Eidos Montreal. În urma acestor evenimente, studioul va începe să lucreze la o nouă franciză originală, care încă nu a fost anunțată oficial.

Aceste decizii reprezintă doar ultimele dintr-o serie de concedieri și închideri de studiouri efectuate de Embracer Group în ultimele luni. Tendința continuă, afectând studiouri precum Black Forest Games și Lost Boys Interactive. Această situație face parte dintr-o tendință mai amplă de concedieri în industria jocurilor, care a avut un impact semnificativ în ianuarie, afectând și alte companii precum Unity, CI Games și Riot Games.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *