Știri

Electronic Arts ia în considerare adăugarea reclamelor în jocurile sale

CEO-ul EA, Andrew Wilson, pare să ia în calcul introducerea reclamelor în jocurile video ale companiei, inclusiv în titlurile AAA care costă între 60 și 70 de dolari. Într-un apel recent cu investitorii, Wilson a menționat că echipele interne ale EA explorează modalități de implementare a reclamelor în experiențele lor de joc.

Cu toate acestea, abordarea este încă în stadiul de planificare, iar Wilson subliniază necesitatea unei implementări atente pentru a evita reacțiile negative ale jucătorilor. Deși inserarea subtilă a reclamelor în jocuri există de ceva vreme, inclusiv în titluri precum FIFA și Street Fighter, unele incidente anterioare, cum ar fi reclamele pe ecran complet din UFC 4, au fost criticate și ulterior eliminate.

Wilson recunoaște că mulți jucători preferă să evite reclamele în jocurile pe care le-au achiziționat deja. Cu toate acestea, el subliniază potențialul semnificativ al publicității într-o industrie în care miliarde de ore sunt petrecute în jocuri. EA pare să abordeze subiectul cu prudență, căutând modalități de a implementa reclame care să nu deranjeze prea mult experiența de joc a utilizatorilor.

În ciuda promisiunilor de atenție și subtilitate, planurile EA de a insera reclame în jocuri sunt susceptibile de a stârni dezbateri în comunitatea jucătorilor, care ar prefera ca jocurile lor să fie libere de astfel de intervenții publicitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *