Știri

Editorul CI Games, creatorul Lords of the Fallen suferă disponibilizări

CI Games, editorul de titluri precum Sniper: Ghost Warrior și Lords of the Fallen, a anunțat un alt val de concedieri în mijlocul unui an dificil pentru industria jocurilor video. În ciuda succesului comercial, compania se confruntă în continuare cu concedieri și restructurare.

După înființarea sa în 2002, CI Games a publicat zeci de titluri AA de la dezvoltatori din Europa și America, fie că sunt de la studiouri independente sau din echipele interne ale companiei. În ultimii ani, totuși, micul editor polonez s-a extins semnificativ, cu peste 140 de persoane lucrând la companie începând cu 2021. Repornirea din 2023 a Lords of the Fallen a fost una dintre cele mai mari lansări ale CI Games, iar succesul jocului a adus companiei cea mai mare creștere a veniturilor nete de la an la an din istoria sa.

Recent, CI Games a anunțat concedierea a aproximativ 30 de angajați din echipele sale de producție, ca parte a eforturilor de restructurare. Această rundă de concedieri vine la scurt timp după ce compania a anunțat că va concedia 10% din întreaga sa forță de muncă în ianuarie. Cu toate acestea, CI Games a clarificat că dezvoltatorul Hexworks, responsabil pentru Lords of the Fallen, nu va fi afectat de aceste concedieri.

A fost o perioadă dificilă pentru industria jocurilor video, cu mai multe studiouri închise și concedieri anunțate. CI Games se alătură altor companii care se confruntă cu această realitate și încearcă să facă față noilor provocări ale pieței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *