Știri

Editorul 505 Games, cunoscut pentru Death Stranding și Ghost Runner, lovit de concedieri masive

Editorul de jocuri de prestigiu, 505 Games, recunoscut pentru titluri precum Death Stranding, Ghost Runner, Control și Payday 2, se alătură valului de concedieri care afectează industria tehnologică. Compania-mamă, Digital Bros Group, a anunțat o restructurare semnificativă, cu o reducere estimată a forței de muncă de aproximativ 30 la sută.

Într-un comunicat de presă din 14 noiembrie, Digital Bros Group a justificat decizia prin starea selectivă a pieței post-COVID, în care jucătorii aleg IP-uri și francize consacrate în detrimentul titlurilor noi și unice. În urma acestei schimbări de strategie, 505 Games se va concentra acum pe lansarea de jocuri bazate pe IP-uri existente și recunoscute, iar producția de noi titluri va fi redusă.

Această restructurare va avea un impact semnificativ asupra forței de muncă, cu o estimare a unei reduceri de 30% a angajaților. Digital Bros a anunțat că va revizui toate proiectele aflate în dezvoltare în lumină noilor priorități.

Această decizie se încadrează într-un context mai larg al concedierilor masive în industria tehnologică. Alte companii notabile, precum divizia de jocuri a Amazon și Bungie, au fost afectate de această tendință, reflectând o perioadă dificilă în industria jocurilor de noroc în acest an.

Sperăm că această tendință de concedieri în domeniul tehnologiei va înceta, oferind celor afectați posibilitatea de a reveni în industrie în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *