Știri

EA SPORTS FC și LALIGA pornesc la drum în jurul lumii ca să promoveze fotbalul grassroots prin renovarea terenurilor de fotbal

EA SPORTS în colaborare cu LALIGA duc inițiativa FC FUTURES în patru noi orașe din toate colțurile lumii, ca parte a misiunii acestora de a investi sume semnificative în fotbalul grassroots: prin noi produse inovatoare, investiții în comunitate și inițiative ale partenerilor din fundațiile de fotbal.

EA SPORTS FC și LALIGA au un scop comun – acela de a crește fotbalul de la elementele sale fundamentale. Renovările terenurilor de fotbal pentru comunitățile din Malaga (Spania), Singapore, Cape Town (Africa de Sud) și Jalisco (Mexic) care au avut loc luna trecută reprezintă un alt exemplu care demonstrează dăruirea acestora în a încuraja o mai mare participare a copiilor, indiferent de zona geografică sau de situația socio-economică a acestora.

După lansarea terenului “Francisco De Laguna” din Madrid de anul trecut, EA SPORTS și LALIGA au continuat să lucreze împreună cu autoritățile locale din întreaga lume pentru a crea spații sociale sigure pentru tinerii care își doresc să devină fotbaliști și care vor să își dezvolte abilitățile de joc.

Terenurile au fost dezvăluite comunităților prin evenimente de lansare dedicate, organizate de către instituțiile locale oficiale, LALIGA și reprezentații EA SPORTS. Peste 100 de copii au fost prezenți la aceste patru evenimente și au primit ore de antrenament speciale cu ambasadorii LALIGA: Fernando Morientes, Gaizka Mendieta, Miguel Torres și Nassief Morris. Aproximativ 65.000 de locuitori din aceste patru zone au beneficiat de pe urma acestor renovări, de când au fost deschise terenurile luna trecută.

Proiectul a inclus o colaborare strânsă cu artiști locali din fiecare oraș: Play in Colors în Malaga, Tobyato în Singapore, Karabo Poppy în Cape Town și Trasheer în Jalisco. Fiecare teren a fost transformat și readus la viață prin design-uri unice și simboluri representative pentru fiecare cultură locală.

„Prin FC FUTURES, EA SPORTS investește în viitorul fotbalului. Un viitor care presupune să le oferim tinerilor instrumentele de care aceștia au nevoie pentru a avea un impact pozitiv asupra fotbalului și pentru a-și îndeplini visele”, a declarat James Salmon, Senior Director Marketing la EA SPORTS FC. „Ne dorim să inspirăm lumea să iubească fotbalul, iar misiunea noastră este cea de a face sportul cât mai accesibil.”

Jorge de la Vega, Executive Director LALIGA a declarat: „Suntem încrezători că FC FUTURES LIGA va aduce o mare bucurie acestor comunități. Vrem să încurajăm copiii care trăiesc în aceste zone să continue să joace fotbal, oferindu-le mijoacele și spațiul prin care să se poată bucura de joc și să fie legați în continuare de valorile acestui sport, pe care noi, cei de la EA SPORTS și LALIGA, le împărtășim”.

Pe lângă renovărea acestor terenuri, EA SPORTS FC FUTURES se concentrează și pe alte aspecte importante, precum accesul la educație prin intermediul burselor școlare, pregătirea antrenorilor voluntari de fotbal grassroots, dar și distribuirea echipamentelor prin intermediul ONG-urilor. Mai multe despre cel mai recent proiect, dar și despre fiecare teren renovat aici.

Fanii FC se pot înscrie pe easports.com/fc pentru a deveni membri ai Clubului și pentru a fi primii care află noutățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *