Știri

EA închide Ridgeline, studioul de jocuri Battlefield – ce urmează pentru franciză

Electronic Arts a luat decizia de a închide studioul de jocuri Battlefield, Ridgeline Games, ca parte a unui val de concedieri care a afectat aproximativ 670 de persoane. Ridgeline Games, înființat în 2021 cu scopul de a dezvolta campanii pentru un singur jucător Battlefield, nu va mai continua activitatea. Conducerea studioului, inclusiv directorul narativ Marcus Lehto, și-a anunțat recent plecarea.

Într-o declarație, președintele de divertisment și tehnologie al EA, Laura Miele, a confirmat închiderea studioului Ridgeline și a declarat că dezvoltarea viitorului conținut pentru un singur jucător Battlefield va fi preluată de Criterion Games. Anumite roluri de la Ridgeline vor fi transferate la Ripple Effect Studios, care lucrează la o experiență multiplayer de sine stătătoare în universul Battlefield.

Această decizie vine în contextul unei viziuni ambițioase pentru franciza Battlefield, iar EA subliniază angajamentul său față de construirea unei platforme Battlefield pe care fanii să o iubească. Decizia de închidere a studioului Ridgeline și reatribuirea atribuțiilor sale face parte dintr-un efort de a-și consolida echipa și de a-și îndrepta resursele către proiectele cheie.

În plus, EA a confirmat anularea jocului FPS Star Wars dezvoltat de Respawn Entertainment, ceea ce a adăugat și mai multă incertitudine în industrie. Acest lucru reprezintă o lovitură pentru fanii Star Wars, care așteptau cu nerăbdare următorul titlu din universul lor preferat.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *