Știri

Digital Extremes, editorul Warframe, confirmă disponibilizări și renunțarea la Wayfinder

Digital Extremes, studioul responsabil pentru cunoscutul joc Warframe, a confirmat recent că va închide filiala de publicare și va transfera controlul Wayfinder înapoi dezvoltatorului Airship Syndicate. Această schimbare în conducere a dus la concedierea unui număr necunoscut de angajați, în special din departamentele de publicare și proiecte externe ale companiei.

Surse indică faptul că cel puțin 20 de persoane au fost concediate, însă această cifră nu este confirmată oficial. Nu este clar dacă Digital Extremes va continua să publice jocuri externe, precum Wayfinder, în viitor, deoarece compania pare să-și îndrepte atenția către operațiunile interne.

Un reprezentant al Digital Extremes a emis o declarație, confirmând decizia dificilă de a închide divizia de proiecte externe și menționând colaborarea cu Airship pentru transferul controlului complet al Wayfinder în lunile următoare.

Aceste schimbări intervin după o reconfigurare a conducerii Digital Extremes luna trecută, o mișcare care a inclus renunțarea la funcția de CEO a lui James Schmalz, fondatorul companiei. Steve Sinclair a fost selectat pentru a-l înlocui în rolul de CEO.

Această rundă de concedieri se alătură altor evenimente similare în industria jocurilor, evidențiind o perioadă dificilă pentru mulți dezvoltatori și publicatori. Acest trend de disponibilizări a afectat diverse companii, de la Bungie la Microsoft și Team 17. În plus, au apărut rapoarte despre posibila închidere a studioului Timesplitters Free Radical Design de către Embracer Group în cadrul unei restructurări mai ample.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *