Știri

Dezvoltatorul World Of Tanks cheamă fanii să ajute să cumpere ambulanțe pentru Ucraina cu noi pachete de caritate

Wargaming, compania cunoscută pentru dezvoltarea jocurilor precum World of Tanks și World of Warplanes, a lansat un proiect caritabil menit să aducă ajutor Ucrainei. Încasările din pachetele speciale cu tematică ucraineană oferite în toate cele șase simulatoare militare Wargaming vor fi direcționate către achiziționarea de ambulanțe pentru medicii ucraineni.

Acest proiect caritabil se desfășoară în parteneriat cu United24, platforma oficială de strângere de fonduri a Ucrainei, înființată în urma invaziei Rusiei în Ucraina în 2022. Jucătorii din toate cele șase titluri Wargaming, printre care se numără World of Tanks PC, World of Tanks Blitz, World of Tanks: Modern Armor, World of Warships, World of Warships: Legends și World of Warplanes, pot achiziționa pachete de personalizare cu tematică ucraineană. Aceste pachete includ elemente cosmetice, cum ar fi monede și boosturi în joc, camuflaje speciale, embleme, vopsele și altele, care evocă culorile și simbolurile naționale ale Ucrainei.

Inițiativa are ca perioadă de desfășurare până la 1 noiembrie, și până în prezent, au fost vândute peste 25.000 de astfel de pachete, conform unui tracker de pe site-ul campaniei de strângere de fonduri. Toate veniturile obținute din vânzarea acestor pachete vor fi donate către United24, pentru a ajuta la achiziționarea de ambulanțe de tip C. Aceste ambulanțe sunt vehicule specializate echipate cu defibrilatoare, monitoare cardiace, rezervoare de oxigen și dispozitive de ventilație pulmonară care ajută la menținerea în viață a victimelor rănite până când ajung într-o sală de operație. Potrivit site-ului web al campaniei de caritate, fiecare ambulanță finanțată va salva sute de vieți.

Wargaming nu este la prima campanie de caritate pentru Ucraina. După invazia Rusiei, compania a donat 1 milion de dolari Crucii Roșii Ucrainene. Wargaming subliniază și că sute de angajați au strâns colectiv peste 200.000 de euro pentru achiziționarea ambulanțelor necesare. Compania a oferit, de asemenea, sprijin dezvoltatorilor săi din Ucraina sub forma locuințelor alternative, plăților anticipate ale salariilor și fondurilor suplimentare pentru relocare.

Această inițiativă se alătură altor eforturi de ajutor caritabil din industria jocurilor, cum ar fi Epic Games, dezvoltatorul Fortnite, care a strâns 144 de milioane de dolari pentru ajutorul umanitar în Ucraina, și jucătorii din World of Warcraft, care au adunat 1,5 milioane de dolari pentru ajutorul umanitar ucrainean achiziționând pachete de animale de companie cu tematică ucraineană.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *