Știri

Dezvoltatorul Kerbal Space Program 2, Intercept Games, a fost închis

O notificare WARN din statul Washington sugerează că Intercept Games a fost închisă ca parte a disponibilizărilor în curs de desfășurare a Take-Two Interactive.

Take-Two Interactive a anunțat recent că va concedia 5% din personalul său ca parte a unei inițiative mai ample de economisire a costurilor și se pare că acele reduceri vor implica și închiderea unui întreg studio – în special, Intercept Games, echipa din spatele Programului Spațial Kerbal 2.

Un fost dezvoltator Intercept Games a confirmat recent pe Twitter că a fost concediat de studio, în timp ce alții – precum producătorul asociat Grace Tuohey-Kay și community manager Dakota Callahan – s-au enumerat ca fiind „deschiși pentru muncă” pe profilurile lor LinkedIn.

Deși Intercept Games sau editorul Private Division, care este o etichetă Take-Two Interactive, nu au anunțat încă oficial disponibilizări sau închideri la studio, o notificare WARN din statul Washington confirmă că Take-Two a închis un studio cu sediul în Seattle, eliminând 70 de locuri de muncă. Intercept Games este singurul studio deținut de companie în toate casele de editură care are sediul în Seattle.

Intercept Games a fost înființată oficial în 2020 pentru a lucra la Kerbal Space Program 2, editorul Private Division a decis să mute dezvoltarea de la Star Theory Games, echipa care a dezvoltat programul original Kerbal Space. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Intercept Games a fost dezvăluit oficial, rapoartele susțin că Take-Two Interactive a braconat un număr mare de angajați de la Star Theory Games, provocând închiderea studioului pe fondul dezvoltării în curs a programului Kerbal Space 2.

Kerbal Space Program 2 a fost anunțat în 2019, după care jocul va fi amânat de mai multe ori. S-a lansat în sfârșit pentru PC în februarie anul trecut, deși doar ca titlu cu acces anticipat, și de atunci a avut o primire divizată din partea jucătorilor. În prezent, se află la un scor mixt al utilizatorilor pe Steam, doar 57% din aproape 18.000 de recenzii ale utilizatorilor de pe platformă până în prezent fiind pozitive.

Ce va însemna închiderea raportată de Intercept Games pentru Kerbal Space Program 2 rămâne de văzut. Rămâneți pe fază pentru informații oficiale de la Take-Two Interactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *