Știri

Dezvoltatorii Baldur’s Gate 3 deschid al șaptelea studio pentru a ajuta la două „RPG-uri foarte ambițioase”

Larian Studios, echipa de succes din spatele hiturilor Divinity: Original Sin 2 și Baldur’s Gate 3, a anunțat deschiderea celui de-al șaptelea studio al său, de această dată în Varșovia, Polonia. Noii membri ai echipei vor contribui la dezvoltarea a cel puțin două jocuri de rol descrise ca fiind „foarte ambițioase”.

Larian Studios a avut o existență impresionantă timp de 28 de ani, păstrându-și independența și creșterea sub conducerea fondatorului său, Swen Vincke. Compania belgiană s-a extins global, având acum studiouri în:

Gent, Belgia
Kuala Lumpur, Malaezia
Quebec City, Canada
Dublin, Irlanda
Guildford, Marea Britanie
Barcelona, ​​Spania
Varșovia, Polonia

Această expansiune este remarcabilă pentru o companie privată și independentă. Deși Larian nu a dezvăluit încă cele două jocuri la care lucrează, se speculează că unul dintre ele este o nouă intrare în seria Divinity. Succesul companiei a fost consolidat de lansările anterioare, inclusiv Divinity: Original Sin, care a depășit așteptările inițiale și a stabilit fundația pentru Baldur’s Gate 3.

Baldur’s Gate 3, care a avut un buget raportat de 100 milioane de dolari, a generat venituri de peste 650 milioane de dolari doar în 2023, demonstrând capacitatea Larian de a livra titluri de succes pe scară largă. În prezent, studioul nu lucrează la proiecte legate de universul Tărâmurilor Uitate, lăsând deschisă posibilitatea unui nou IP original.

Larian Studios caută acum dezvoltatori talentați pentru noul lor studio din Varșovia, adăugând și mai multă forță unei echipe deja impresionante. Într-un oraș care găzduiește și alte studiouri mari de jocuri, precum CD Projekt Red, Larian se pregătește să continue să livreze experiențe RPG de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *