Știri

Dezvoltatorii Baldur’s Gate 3 au pus blană pisicii sphynx, cerându-și scuze ulterior

Larian Studios, dezvoltatorii Baldur’s Gate 3, au generat o mică criză în comunitatea de jucători după ce au transformat pisicuța favorită a fanilor, Majestatea Sa, dintr-un Sphynx într-un Maine Coon odată cu lansarea Patch-ului 3 pentru popularul RPG. Fanii au reacționat negativ la această schimbare, iar Larian a auzit aceste plângeri și a lansat Hotfix 8 pe 3 octombrie pentru a rezolva situația. Prin acest hotfix, Majestatea Sa a fost readusă la aspectul său original, adică goală și urâtă, și au fost aduse și alte îmbunătățiri mici.

Fanii au reacționat cu uimire la transformarea pisicii lor preferate. În jocul de rol Baldur’s Gate 3, Majestatea Sa este un personaj care răspunde la abilitatea “Vorbește cu animalele” și obișnuia să aibă o atitudine supărată și plină de încredere. Cu vocea sa princiară de bariton, pisica obișnuia să mustre jucătorii și chiar să îi încurajeze să plece rapid.

Patch-ul anterior a încercat să facă diferența între Majestatea Sa și Steelclaw, alt NPC pisică, prin transformarea aspectului său într-o pisică cu păr lung de culoare nisipie. Cu toate acestea, fanii au respins această schimbare, susținând că acest aspect nu se potrivește personalității și numelui pisicii. În urma reacțiilor negative, Larian a revenit asupra deciziei și a readus-o pe Majestatea Sa la aspectul său original.

Alte modificări notabile aduse jocului prin Hotfix 8 includ:

Însoțitorii excluși nu vor mai transfera jucătorului articolele din inventarul lor.
Nu veți putea să ascultați cu urechea în timp ce vă aflați în niciun creator de personaje, inclusiv la un ecran de nivel superior.
Feat-ul Weapon Master nu ar trebui să mai apară ca incomplet atunci când un jucător este competent cu toate armele.
Jocul nu ar trebui să se mai blocheze la reatribuirea caracterelor în ecranul divizat.
Multiplayerul nu ar trebui să se mai blocheze atunci când aude dialog după o rolă activă.
Culoarea originală a părului și coarnelor lui Raphael a fost restaurată, iar portretele sale au fost ajustate în consecință.
Armura cu atele a femeilor Githyanki nu va mai declanșa „efecte vizuale inutil de psihedelice”.
Care dintre aceste modificări te bucură cel mai mult? Ești fericit că Majestatea Sa a fost readusă la aspectul său original?