Știri

Counter-Strike 2 spune la revedere jucătorilor de pe Mac și sistemelor pe 32 de biți

Valve a luat o decizie importantă în ceea ce privește viitorul jocului lor, Counter-Strike 2. Dezvoltatorul a anunțat că jocul nu va mai fi disponibil pentru playerii Mac și pe sistemele pe 32 de biți. Aceasta reprezintă o mișcare semnificativă care reflectă ambiția Valve de a dezvolta acest joc pentru mai mulți ani înainte.

Potrivit Valve, această schimbare se datorează progresului tehnologic și vizează să optimizeze jocul pentru hardware-ul mai nou. Astfel, sistemele de operare DirectX 9 și cele pe 32 de biți nu vor mai primi suport. De asemenea, Valve renunță la suportul pentru macOS, cu excepția situației în care folosiți tehnologia Valve Proton sau Game Porting Toolkit pentru a rula jocuri Windows pe MacOS.

Această decizie nu afectează un număr semnificativ de jucători, deoarece aceste sisteme reprezentau mai puțin de unu la sută din comunitatea activă a jocului CS:GO. Valve își concentrează eforturile pe versiunile de 64 de biți ale sistemelor Windows și Linux, în special din considerente legate de compatibilitatea cu Steam Deck.

Pentru jucătorii care nu pot rula Counter-Strike 2, Valve oferă o soluție intermediară sub forma unei “versiuni moștenite” a CS:GO, care va fi acceptată până la 1 ianuarie 2024. Această versiune va avea toate caracteristicile CS:GO, dar nu va avea suport oficial de matchmaking. Valve oferă, de asemenea, posibilitatea de rambursare pentru jucătorii care au achiziționat recent statutul Prime și care se încadrează într-un anumit interval de date.

Este important de menționat că conturile cu interdicții nu sunt eligibile pentru rambursări. Dezvoltatorul avertizează că, odată cu încetarea oficială a suportului pentru versiunea moștenită a CS:GO în ianuarie 2024, anumite funcționalități, cum ar fi accesul la inventar, “se pot degrada și/sau eșua.”

Această schimbare marchează o nouă etapă în evoluția seriei Counter-Strike și arată angajamentul Valve de a dezvolta în continuare jocul pentru baza sa de jucători predominant pe platforma Windows și Linux pe 64 de biți. Counter-Strike 2 pare să fie viitorul pentru acest FPS competitiv, iar Valve dorește să asigure că jucătorii se bucură de cea mai bună experiență posibilă pe hardware-ul mai nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *