Știri

Contul de dezvoltator al Epic Games a fost închis de către Apple

Epic Games, studioul responsabil pentru popularul joc online Fortnite, se află în mijlocul unei dispute cu Apple după ce gigantul tehnologic a decis să închidă contul de dezvoltator al Epic Games, blocând astfel susținerea și crearea Epic Games Store pe iOS.

Decizia Apple de a închide contul de dezvoltator al Epic Games a fost criticată vehement de către Epic Games, care consideră această acțiune drept o încălcare a Digital Markets Act (DMA).

Digital Markets Act cere ca platformele să permită magazine de aplicații terță parte, cum ar fi Epic Games Store, să funcționeze pe platformele lor. Epic Games susține că decizia Apple de a închide contul său de dezvoltator este nedreaptă și că elimină un concurent important din Apple App Store.

Epic Games a fost surprinsă de această acțiune a Apple, deoarece cele două companii au avut o relație de colaborare timp de mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, Epic Games se confruntă acum cu închiderea contului de dezvoltator și își exprimă dezamăgirea față de această situație.

Deși Epic Games mai are câteva produse disponibile în prezent în Apple App Store, precum Rocket League și Postparty, această decizie afectează în mod direct posibilitatea companiei de a susține și dezvolta Epic Games Store pe dispozitivele iOS.

Apple susține că a decis să închidă contul de dezvoltator al Epic Games din cauza criticilor aduse planului său de conformitate DMA, cu fondatorul și CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, fiind menționat în special. Apple consideră că Epic Games reprezintă o amenințare pentru ecosistemul său și că decizia de a închide contul de dezvoltator este una necesară pentru protejarea acestuia.

Această dispută este doar unul dintre numeroasele conflicte între Epic Games și Apple, cu Epic Games numind practicile Apple “ilegale” și “nedrepte”, afirmând că acestea au afectat și alți dezvoltatori în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *