Știri

Controversa conectării PSN afectează evaluările Helldivers 2 pe Steam

În ultimele trei zile, evaluările Steam ale lui Helldivers 2 au atins un minim istoric la „covârșitor de negative”, atrăgând critici dure din partea jucătorilor cu privire la cerința de a-și conecta contul PSN la contul lor Steam sau de a pierde capacitatea de a juca joc în viitor.

„Cea mai mare problemă este că PSN este vechi și vă permite să faceți conturi doar în anumite țări, nu în cele globale. Este o problemă uriașă”, a spus un utilizator pe Reddit. „Au început să-l facă publicitate în mai multe locuri, deoarece nu aveau nevoie de unul, autentificarea făcea să pară că nu veți avea niciodată nevoie de unul și l-au vândut în regiuni în care nici măcar nu era posibil să faceți unul”, a exprimat un altul, simțind că Helldivers 2 a făcut „opțional” să aibă acea conexiune PSN și i-au indus în mod intenționat în eroare pe jucători.

Dezvoltatorii au emis o notificare pe 3 mai, informând jucătorii că „perioada de grație” pentru conectarea conturilor lor Steam la PlayStation Network se apropie. Anunțul i-a lăsat pe mulți jucători gata să se conformeze, exprimându-și indignarea pe rețelele de socializare și temându-se de posibila pierdere a accesului la joc.

Ca urmare a deciziei Arrowhead, Helldivers 2 nu va mai fi accesibil în 177 de țări, inclusiv Japonia, Maldive și multe alte țări unde PSN nu este disponibil pentru achiziție, potrivit SteamDB.

La momentul scrierii, Helldivers 2 a acumulat 486.090 de recenzii de la jucătorii care au cumpărat jocul de pe Steam, iar 153.500 de recenzii negative au venit după 3 mai.

Potrivit dezvoltatorilor, conectarea contului a fost temporar opțională din cauza unor probleme tehnice la lansarea jocului, dar acele probleme au fost acum rezolvate. Mai mult, ei afirmă că „Conectarea contului oferă un mijloc consistent și fiabil de raportare, moderare, acțiune și atragere pentru jucători”.

Adăugarea de combustibil la ezitarea arzătoare a jucătorului este încălcarea datelor furate de către Sony de către un grup de ransomware în 2023, făcându-i pe jucători să ghicească și protocoalele de protecție a datelor.

Unul dintre managerii comunității Helldivers 2, Spitz, răspunzând la întrebările comunității de pe serverul Discord al jocului, a spus: „Nu este realist să ne așteptăm ca oamenii să creeze conturi PSN în diferite regiuni pentru a depăși cerința de conectare a contului”. El a asigurat jucătorii că discuțiile interne sunt în desfășurare în prezent pentru a găsi o „soluție mai bună”, adăugând că dezvoltatorii nu vor face acest lucru obligatoriu pentru cei care nu au capacitatea de a face acest lucru, adăugând: „Nu vom forța oamenii să întrerupă nicio problemă. Sony TOS sau nu jucați jocul.

În lumina reacțiilor negative, Jhan Pilestedt, CEO-ul Arrowhead Game Studios, a declarat pe Twitter, pe 5 mai: „Discutăm soluții cu PlayStation, în special pentru țările non-PSN. Vocea ta a fost auzită și fac tot ce pot pentru a vorbi în numele comunității – dar nu am ultimul cuvânt.” O soluție permanentă încă așteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *