Știri

Concord poate fi indisponibil în sute de țări din cauza cerinței de cont PSN

Concord, noul shooter SF dezvoltat de Firewalk Studios, ar putea fi inaccesibil în multe regiuni din cauza unei cerințe controversate de cont PlayStation Network (PSN) pentru a juca pe PC. Această decizie recentă a Sony de a impune conectarea conturilor PSN pentru jocurile pe PC ar putea afecta negativ succesul global al Concord.

Potrivit unui leaker reputat, billbil-kun, care scrie pentru Dealabs, Concord va necesita un cont PlayStation Network pentru a fi accesat pe PC. Aceasta înseamnă că jocul nu va fi disponibil în peste 170 de țări unde PSN nu este suportat, limitând considerabil accesibilitatea pentru mulți jucători potențiali. Această informație vine după ce PlayStation a dezvăluit recent detalii despre Concord în prezentarea State of Play din mai, inclusiv câteva fragmente de gameplay și data de lansare pe 23 august, cu o versiune beta planificată pentru iulie.

Concord este un shooter 5v5 dezvoltat de Firewalk Studios, anunțat pentru prima dată în 2021 ca un FPS științifico-fantastic. În 2023, PlayStation a achiziționat Firewalk Studios și a dezvăluit oficial Concord prin intermediul unui trailer CGI. Recent, PlayStation a prezentat gameplay-ul jocului și a confirmat lansarea simultană pe PS5 și PC.

Decizia de a impune conturi PSN pentru jocurile pe PC nu este nouă. Helldivers 2, shooter-ul co-op de la Arrowhead, a fost subiectul unei controverse similare la începutul lunii mai, când s-a anunțat că va necesita un cont PSN pentru a fi jucat pe PC. Aceasta a dus la indignarea fanilor și bombardarea recenziilor, forțând Sony să renunțe temporar la cerință pentru Helldivers 2. Totuși, Sony a clarificat că, în viitor, toate jocurile PlayStation pe PC vor necesita conectarea conturilor PSN.

Principala problemă din spatele controversei Helldivers 2 a fost practica Sony de a vinde jocul în regiunile unde PSN nu este suportat, știind că va aplica ulterior cerința de conectare la PSN. Aceasta ar bloca pe nedrept jucătorii din acele regiuni care au plătit pentru joc. Deși cerința a fost ridicată pentru Helldivers 2, jocuri ulterioare pentru PC, precum Ghost of Tsushima și God of War Ragnarok, necesită conturi PSN și nu sunt vândute în regiunile neacceptate. Concord pare să urmeze aceeași cale, ceea ce ar putea împiedica semnificativ succesul său global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *