Știri

Compania Pokemon anunță intenția de a investiga jocul Palworld pentru posibile încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală

După succesul rapid al jocului Palworld, care a atras atenția cu peste opt milioane de unități vândute și a devenit al doilea cel mai mare joc jucat simultan pe Steam, Compania Pokemon a emis o declarație oficială privind asemănările evidente dintre modelele monstru din Palworld și cele din seria Pokemon.

În declarația sa oficială, Compania Pokemon a afirmat că “nu a acordat nicio permisiune pentru utilizarea proprietății intelectuale sau a activelor Pokémon în acel joc” și a exprimat intenția de a investiga situația. În plus, a subliniat că va lua “măsurile adecvate” pentru a aborda orice încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală legate de Pokemon.

Cu toate că dezvoltatorul Palworld, Pocketpair, nu a făcut încă nicio declarație oficială privind acuzațiile de plagiat, Compania Pokemon și-a exprimat hotărârea de a proteja drepturile sale de proprietate intelectuală și de a lua acțiuni corespunzătoare în cazul în care constată încălcări.

Această situație continuă să stârnească interesul comunității de jucători și vom monitoriza evoluția ei pentru a furniza actualizări ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *