Știri

CD Projekt reafirmă independența și respinge posibilitatea achiziției

În ciuda tendinței tot mai accentuate către fuziuni și achiziții în industria jocurilor, CD Projekt, cunoscut pentru dezvoltarea The Witcher și Cyberpunk, rămâne hotărât să-și păstreze independența. Directorul de strategie, Adam Kiciński, a subliniat într-un interviu cu magazinul polonez Parkiet că studioul are planuri ambițioase și nu este interesat să fie achiziționat de o companie mai mare.

„Nu suntem interesați să fim incluși într-o entitate mai mare”, a declarat Kiciński. „Am muncit toată viața pentru a ajunge la poziția pe care o avem acum. Și credem că în câțiva ani vom fi și mai mari și mai puternici. Avem planuri ambițioase și suntem pasionați de ceea ce facem. Ne prețuim independența.”

De asemenea, a precizat că CD Projekt nu are în vedere achiziționarea altor companii în prezent. „Nu planificăm nicio achiziție în acest moment. Desigur, suntem deschiși ideilor care ar putea accelera implementarea strategiei noastre”, a adăugat el. „Dar nu ne interesează achiziții care ar viza doar includerea companiilor achiziționate în grupul nostru și consolidarea rezultatelor financiare ale acestora. Nu vedem valoarea în asta.”

CD Projekt RED are numeroase proiecte în derulare, inclusiv The Witcher 4, care va da startul unei noi trilogii, și Cyberpunk 2. Cu o perspectivă concentrată pe dezvoltarea propriilor IP-uri, CD Projekt pare să continue să-și contureze propria cale în industria jocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *