Știri

Baldur’s Gate 3 câștigă BAFTA și devine primul joc care a câștigat 5 premii majore GOTY

În ochii multora, Baldur’s Gate 3 nu este doar cel mai bun joc din 2023, ci și unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Acum, BG3 s-a dovedit a fi cu mult peste concurența sa, câștigând cinci premii majore pentru Jocul Anului.

Cea de-a 20-a ediție a premiilor British Academy Games a avut loc pe 11 aprilie, Baldur’s Gate 3 a obținut premiul BAFTA Game of the Year, alături de alte câteva trofee. Aceasta marchează a cincea victorie majoră GOTY a lui BG3 , după ce a câștigat GOTY la Golden Joysticks, The Game Awards, DICE Awards și Games Developers Choice Awards în ultimele câteva luni.

Acest lucru face din Baldur’s Gate 3 primul joc care a câștigat toate cele cinci premii majore GOTY. Niciun joc nu a reușit să realizeze această performanță din 2014, când a avut loc primul TGA.

Baldur’s Gate 3 este o adevărată bijuterie. Imagine prin Larian Studios

În trecut, mai multe jocuri s-au apropiat de a strânge toate cele cinci trofee, dar au rămas mereu scurte la cel puțin o premieră. În 2015, The Witcher 3: Wild Hunt a obținut patru premii GOTY, dar a pierdut la premiile BAFTA în fața Fallout 4 . Același lucru se poate spune despre Elden Ring , care a obținut patru premii GOTY, dar nu a câștigat la BAFTA, unde Vampire Survivors a triumfat.

Oricine a jucat Baldur’s Gate 3 știe că este un joc cu adevărat excepțional. Multe lucruri fac din aceasta o experiență unică, inclusiv narațiunea, regia, muzica, modul de joc excelent și amploarea alegerilor și consecințelor jocurilor de rol. Dot Esports este de acord cu toată inima, deoarece am numit producția Larian Studios cel mai bun joc din 2023 .

Până acum anul acesta, nu au existat prea multe titluri care să atragă atâta atenție și apreciere a criticilor. Dragon’s Dogma 2 pare să fie cel mai important candidat la GOTY, deși anul este departe de a se termina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *