Hardware

Ayaneo anunță Next Lite: primul PC portabil non-valve cu SteamOS preinstalat

Producătorul Ayaneo a făcut public un nou membru al familiei sale de PC-uri portabile – Next Lite. Cu toate că anunțul a fost făcut într-un mod destul de discret, caracteristica remarcabilă a dispozitivului este că este primul PC portabil non-Valve care vine cu SteamOS preinstalat.

Detaliile tehnice sunt parțiale, însă se știe că Next Lite va dispune de un ecran de 7 inch cu rezoluție de 800p și o baterie de 47Wh. Specificațiile sunt familiare fanilor Ayaneo, fiind similare cu cele ale modelului Next Pro, care are un panou IPS și o baterie de aceeași dimensiune.

Procesorul care alimentează acest mic PC este un AMD Ryzen 7 5825U, iar entuziaștii se întreabă dacă Next Lite va integra o versiune mai recentă, cum ar fi Ryzen 7 7840U sau chiar ultimul Ryzen 7 8840U.

Next Pro a fost lansat la un preț de 1.215 USD, iar Ayaneo promite că Next Lite va scădea bariera de intrare, menținând în același timp funcții emblematice. Se pare că Ayaneo dorește să popularizeze SteamOS pe PC-uri portabile, oferind o alternativă la mașinile bazate pe Windows.

Deși nu există o agitație semnificativă în jurul utilizării SteamOS, se speculează că Ayaneo vrea să testeze apele cu acest produs. Finanțarea pentru Next Lite va fi realizată prin crowdsource, cu începerea așteptată a abonamentelor pe 11 ianuarie.

Cu toate acestea, nu există nicio garanție că produsul va ajunge pe piață, dar mulți anticipă cu entuziasm posibilitatea de a avea SteamOS pe un PC portabil non-Valve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *