Știri

Atari achiziționează drepturile pentru RollerCoaster Tycoon 3 de la Frontier Developments

Atari a făcut o mișcare semnificativă în lumea jocurilor video, achiziționând drepturile pentru RollerCoaster Tycoon 3 de la dezvoltatorul Frontier Developments. Această tranzacție s-a încheiat pentru suma de 7 milioane de dolari, confirmând transferul proprietății asupra celebrului simulator de construcție și management al parcului tematic.

RollerCoaster Tycoon 3 este unul dintre titlurile clasice pentru PC care a cucerit inimile multor jucători de-a lungul anilor. Lansat inițial în 2004, jocul a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite și populare din seria RollerCoaster Tycoon. În prezent, Atari urmărește să capitalizeze pe această achiziție și să ducă franciza către noi orizonturi și oportunități.

Istoria complexă a colaborării dintre Atari și Frontier Developments, dezvoltatorul original al jocului, a fost marcată de diverse dispute și neînțelegeri. Cu toate acestea, această achiziție recentă semnalează o nouă direcție pentru franciză și pentru industria jocurilor video în ansamblu.

Wade Rosen, președintele și CEO-ul Atari, a exprimat entuziasmul său cu privire la această achiziție, subliniind planurile companiei de a dezvolta noi titluri, de a extinde distribuția digitală și fizică și de a explora colaborări de marcă și de comercializare. Astfel, fanii seriei RollerCoaster Tycoon pot aștepta cu nerăbdare noi și captivante experiențe în viitorul apropiat.

Cu o istorie de două decenii și o prezență recentă pe platforma Nintendo Switch, RollerCoaster Tycoon 3 continuă să rămână un pilon al industriei jocurilor video. Împreună cu Atari, se deschid noi perspective pentru evoluția și extinderea acestei francize iconice, oferind astfel jucătorilor noi aventuri și oportunități de distracție.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *