Știri

Atari achiziționează Digital Eclipse, deschizând drumul pentru mai multe remake-uri retro

Atari a făcut un pas strategic spre revigorarea jocurilor retro prin achiziționarea studioului Digital Eclipse. Această mișcare îi va permite să-și concentreze atenția asupra dezvoltării de titluri de inspirație retro pentru fanii nostalgici.

Acordul, care este așteptat să fie finalizat în următoarele zile, implică o investiție de până la 20 de milioane de dolari în studioul american Digital Eclipse. Acesta este binecunoscut pentru remasterizările sale de titluri clasice, precum Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection și Disney Classic Games Collection.

Această achiziție vine după ce Atari a cumpărat și Nightdive Studios, cunoscuți pentru remasterizarea jocului System Shock. Toate aceste mutări au ca obiectiv transformarea Atari într-o forță semnificativă în lumea jocurilor retro.

Wade Rosen, CEO-ul Atari, a subliniat faptul că Digital Eclipse are o profundă pasiune pentru istoria jocurilor și că ambii studiouri, Digital Eclipse și Nightdive, sunt aliniate cu viziunea Atari de a revigora experiențele clasice de joc.

Pe site-ul său, Digital Eclipse a explicat că această colaborare va permite ambelor companii să-și atingă mai bine și mai rapid obiectivele viitoare. Cu toate acestea, studioul păstrează flexibilitatea de a lucra la proiecte cu alte părți și de a continua dezvoltarea unor proiecte neanunțate care nu sunt legate de IP-ul Atari.

În plus, Digital Eclipse a asigurat că proiectul său documentar, Gold Master Series, care explorează povestea titlurilor retro semnificative, nu va fi afectat de această colaborare.

În timp ce Atari investește în jocurile retro, Nightdive Studios s-a arătat deschis la ideea de a remasteriza Hexen, subliniind interesul în dezvoltarea continuă a experiențelor retro pentru noile generații de jucători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *