Știri

Assassin’s Creed Nexus VR nu s-a vândut suficient, declară Ubisoft

Ubisoft a raportat că Assassin’s Creed Nexus VR nu a atins nivelurile de vânzări așteptate, rezultând într-o decizie de a nu intensifica investiția în jocurile VR în acest moment.

În luna noiembrie a anului trecut, franciza Assassin’s Creed a făcut saltul în realitatea virtuală cu Assassin’s Creed Nexus VR, oferind jucătorilor o experiență de acțiune-aventură adaptată în mod specific pentru VR, cu elemente caracteristice precum stealth-ul și parkour-ul din seria principală. Deși jocul a primit recenzii pozitive, cu un scor Metacritic de 78, acest lucru nu s-a tradus în vânzări robuste.

În timpul apelului trimestrial recent al investitorilor, CEO-ul Ubisoft, Yves Guillemot, a declarat că nu are planuri de a majora investiția în jocurile VR, citând performanța sub așteptări a lui Assassin’s Creed Nexus VR. Guillemot a menționat că, deși jocul s-a descurcat “în regulă” și continuă să se vândă, cifrele de vânzări nu au fost la nivelul sperat de companie.

Deși Ubisoft rămâne interesată de potențialul VR, mai ales cu lansarea recentă a căștilor Meta Quest și a Apple Vision Pro, compania nu intenționează să-și mărească investiția în acest domeniu până când piața VR nu se va dezvolta suficient. Această decizie pare să fie influențată de rezultatele mai modeste ale lui Assassin’s Creed Nexus VR și de dorința de a se concentra pe alte proiecte.

Cu toate acestea, chiar dacă Ubisoft nu va investi masiv în VR în viitorul apropiat, compania încă va continua să monitorizeze evoluția acestui segment al industriei jocurilor video. Este puțin probabil ca viitoarele experiențe VR ale Ubisoft să fie la fel de mari și ambițioase ca Assassin’s Creed Nexus VR, iar aceasta indică o posibilă schimbare de direcție în strategia lor VR.

Ubisoft a mai explorat spațiul VR în trecut, anunțând un joc VR Splinter Cell în 2020, dar ulterior anulând proiectul în următorii ani. Această mișcare arată că Ubisoft poate fi precaută în privința angajamentului său față de VR în viitorul apropiat.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *