Hardware

Apple Vision Pro are o dată de lansare: pus în vânzare pe 2 februarie la prețul de 3.499 USD

După șapte luni de la anunțul său inițial, căștile de realitate augmentată Apple Vision Pro vor fi disponibile pentru cumpărare începând cu 2 februarie 2024, la prețul considerabil de 3.499 USD. Aceste căști, prezentate ca un “computer spațial revoluționar,” oferă o experiență de realitate augmentată, folosind mișcarea ochilor, mișcarea mâinii și comenzile vocale oferite de Siri.

Pachetul include căștile Vision Pro, două tipuri diferite de curele, o husă, o cârpă de curățat, baterie și încărcător. Contrar altor căști VR, Apple Vision Pro nu include controlere de mână, toate acțiunile fiind controlate prin metodele menționate anterior.

Cu un total de 12 camere, cinci senzori și șase microfoane, căștile monitorizează constant mișcarea ochilor și a mâinii, permițând interacțiuni complexe prin intermediul unui nou sistem numit visionOS. Aceste căști sunt concentrate pe realitatea augmentată, proiectând interfața de calcul în jurul utilizatorului.

Cu toate că durata de viață a bateriei este estimată la 2,5 ore pentru redarea video, bateria este externă, oferind posibilitatea de a o schimba. Apple Vision Pro utilizează ecrane mini-OLED, cu 23 de milioane de pixeli în total, asigurând o imagine clară și detaliată.

Cu toate acestea, prețul ridicat ridică întrebări cu privire la accesibilitatea acestui produs, mai ales în comparație cu alternativele mai ieftine, cum ar fi Meta Quest 3. Cu potențiale aplicații în industrie, cum ar fi cele științifice și de inginerie, Vision Pro are totuși nevoie de recenzii independente pentru a valida investiția. Precomenzile vor fi disponibile începând cu 19 ianuarie, iar produsul va fi pus în vânzare pe 2 februarie, atât în magazinele Apple, cât și online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *