Trailere

Angry Pumpkins – un joc creat integral prin utilizarea inteligenței artificiale

Un entuziast al inteligenței artificiale, Javi Lopez, a reușit să creeze un joc întreg intitulat “Angry Pumpkins” utilizând exclusiv trei instrumente generative AI: ChatGPT, DALL-E și Midjourney. Acest joc este o replică deliberată a celebrului “Angry Birds”.

De la sprite-uri, fundaluri și ecranul de titlu, toate elementele vizuale au fost generate cu ajutorul DALL-E 3 și Midjourney, cu referire la jocul original în instrucțiuni. Ulterior, a apelat la ChatGPT, care rulează modelul GPT-4, pentru a genera codul Javascript necesar pentru a transforma imaginile într-un joc jucabil.

Ceea ce impresionează este că tot procesul, de la crearea elementelor vizuale până la codul jocului, a fost realizat fără intervenția manuală a lui Lopez. Acest experiment a demonstrat potențialul AI-ului generativ în dezvoltarea jocurilor la scară mică.

Deși acest joc este doar un nivel cu o fizică simplă, demonstrează cât de mult poate fi creat sau replicat cu instrumente AI moderne. Este un exemplu semnificativ al modului în care inteligența artificială poate influența dezvoltarea jocurilor și, în viitor, s-ar putea vedea o creștere a proiectelor dezvoltate de AI pe piața jocurilor mici. Cu totul, această schimbare nu doar că va transforma industria, ci o va face și mai accesibilă pentru dezvoltatori independenți și poate aduce noi direcții creative în lumea gaming-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *