Știri

Angajații Microsoft pierd beneficiul gratuit Xbox Game Pass Ultimate în 2024

Angajații Microsoft raportează că își vor pierde accesul gratuit la Xbox Game Pass Ultimate în curând și mulți dintre ei nu sunt foarte încântați de anunț. Până acum, lucrătorii permanenți Microsoft au beneficiat de un abonament gratuit Xbox Game Pass Ultimate, în valoare de puțin peste 200 USD pe an, ca beneficiu de angajare. Abonamentul oferă acces la sute de jocuri într-un catalog rotativ, redate prin descărcare sau streaming din cloud, precum și alte avantaje precum filme gratuite, reduceri din Microsoft Store și abonamente de probă la servicii precum Crunchyroll și Uber Eats.

În septembrie 2023, prețul lunar al Game Pass a crescut cu 1 USD, respectiv 2 USD pentru Game Pass PC și, respectiv, Ultimate. Șeful Xbox, Phil Spencer, a avertizat, de asemenea, că o altă creștere a prețului Xbox Game Pass în viitor este inevitabilă, deși utilizatorii au fost asigurați că recenta fuziune Activision Blizzard cu Microsoft nu va duce la o creștere a costurilor. Cu toate acestea, mulți consideră că gigantul tehnologic ar putea urmări să recupereze o parte din acel preț de achiziție de 68,7 miliarde de dolari în alte moduri.

Potrivit The Verge, angajații Microsoft au fost informați recent că își vor pierde beneficiul gratuit Xbox Game Pass Ultimate începând cu ianuarie 2024. Cu toate acestea, vor putea achiziționa un abonament de 12 luni la un preț redus din magazinul intern al companiei. Această schimbare va afecta cei 238.000 de angajați Microsoft care nu fac parte din Xbox sau Microsoft Gaming, economisind potențial companiei 50 de milioane de dolari pe an. Strigătul angajaților afectați a fost suficient de puternic, încât Phil Spencer a răspuns pe plan intern că nu era conștient de schimbare și că va analiza ea.

Pierderea accesului gratuit la Xbox Game Pass Ultimate ar fi dezamăgitoare pentru mulți jucători, deoarece Game Pass este considerat în prezent a merită prețul, depășind PS Plus de la Sony, după ce costul serviciului respectiv a crescut recent cu până la 40 USD pe an. Deși câteva titluri sunt eliminate în fiecare lună, acestea sunt înlocuite cu jocuri noi, multe dintre ele fiind adăugate la Xbox Game Pass în ziua lansării. Este, în general, un serviciu de mare valoare, care le permite jucătorilor să verifice diverse titluri pentru care altfel nu-și deschid portofelele.

Chiar și un joc la fel de așteptat precum Starfield de la Bethesda s-a alăturat serviciului de abonament în prima zi, membrii Game Pass trebuind să plătească doar 30 USD în plus dacă doreau să treacă la ediția deluxe. De fapt, raportul financiar al Microsoft Q1 2024 a dezvăluit că Xbox Game Pass a doborât un record pentru numărul de noi abonați într-o singură zi, când Starfield a fost lansat pe 6 septembrie.

Xbox Game Pass Ultimate include Sute de jocuri de descărcat sau transmis în flux pe computer sau consolă, jocuri noi în ziua lansării, reduceri și avantaje, multiplayer online pe consolă, și abonament EA Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *