Știri

Amazon Games deschide un nou studio de dezvoltare în București, condus de fostul director general al Ubisoft

Amazon își extinde divizia de jocuri cu lansarea unui nou studio de dezvoltare în București, România. Supranumit Amazon Games Bucharest, acesta este primul studio deschis de gigantul tehnologic în Europa. Noul studio va fi condus de Cristian Pana, fostul director general al Ubisoft Bucharest.

„Sunt încântat să mă alătur echipei Amazon Games într-un moment în care ne construim o foaie de parcurs interesantă,” a declarat Pana în anunțul oficial. „Am construit și condus echipe remarcabile în trecut și știu că această zonă a Europei este un punct fierbinte pentru unii dintre cei mai buni talente din industria jocurilor.”

Deși studioul nu a anunțat încă niciun titlu major, acesta se află în plină extindere a echipei sale de dezvoltare. Christoph Hartmann, vicepreședintele Amazon Games, a lăudat Bucureștiul pentru talentul său în dezvoltarea jocurilor. „Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un pas natural pentru noi,” a spus Hartmann. „Bucureștiul este cunoscut ca unul dintre cele mai mari orașe europene emergente pentru dezvoltarea jocurilor și așteptăm cu nerăbdare să profităm de bogatul bazin de talente.”

Amazon Games continuă să lucreze la MMORPG-ul său, New World, care a primit recent o expansiune majoră intitulată “Rise of the Angry Earth”. De asemenea, compania colaborează cu Crystal Dynamics pentru următorul joc din seria Tomb Raider, anunțat în 2022, dar despre care încă nu au fost oferite detalii noi.

Cu această nouă extindere în Europa, Amazon Games își consolidează prezența globală și își reafirmă angajamentul de a dezvolta și publica jocuri de calitate superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *