Știri

Amazon Games concediază 180 de angajați

Într-un an agitat pentru industria jocurilor video, Amazon Games anunță o nouă rundă de concedieri afectând aproximativ 180 de angajați din divizia sa de jocuri. Christoph Hartmann, VP Amazon Games, a confirmat această decizie prin intermediul unui e-mail intern.

Conform raportului din 13 noiembrie, disponibilizările includ întregul personal al Crown Channel, canalul Twitch deținut de Amazon. Christoph Hartmann a explicat în e-mail că această decizie vine în urma ascultării feedback-ului clienților și se va concentra pe dezvoltarea jocurilor gratuite oferite membrilor Amazon Prime în fiecare lună.

„Știu că aceasta este o veste dificilă și că impactul va fi resimțit pe scară largă”, a declarat Hartmann. „Aceasta nu este o decizie la care echipa de conducere a ajuns rapid; a fost rezultatul unor considerații ample și al unei foi de parcurs pentru viitorul nostru.”

Desigur, această mișcare vine după concedierile din aprilie, când peste 100 de angajați din aceeași divizie au fost afectați. În timp ce industria jocurilor se confruntă cu o serie de disponibilizări în acest an, dezvoltatorii încep să se mobilizeze pentru a obține mai multe drepturi și protecție pentru lucrători, într-un context în care astfel de decizii devin din ce în ce mai frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *