Știri

3M anunță căștile cu încărcare solară: un pas spre perifericele de gaming cu baterie infinită?

3M a dezvăluit recent un set inovator de căști de comunicații cu încărcare solară la CES. Această tehnologie utilizează celule solare denumite “Powerfoyle” și reprezintă un pas important către perifericele de joc fără fir cu o viață aproape infinită a bateriei.

Parteneriatul 3M cu compania suedeză Exeger a dus la optimizarea celulelor solare cu tehnologia filmului solar de la 3M. Această inovație permite căștilor să transforme orice sursă de lumină în energie solară, alimentând continuu bateria litiu-ion integrată. Totuși, nu a fost specificat dacă aceste căști vor necesita încărcări periodice sau dacă vor funcționa eficient fără a fi conectate la priză.

În prezent, tehnologia solară este deja integrată în unele periferice PC, precum tastaturile Logitech, dar implementarea acesteia în căștile de gaming ar putea reprezenta un pas semnificativ în direcția unor dispozitive cu viață lungă a bateriei. Această evoluție ar putea elimina nevoia de încărcare frecventă și cabluri, oferind o experiență de joc mai liberă și comodă.

Deși setul de căști prezentat de 3M are o formă puțin voluminoasă, este echipat cu conectivitate Bluetooth, microfon cu anulare a zgomotului și tehnologie push-to-listen. Asemănător cu căștile de gaming obișnuite, oferă o experiență audio de calitate, iar eficiența tehnologiei solare ar putea face ca aceste căști să devină o opțiune atractivă pentru gameri.

În concluzie, evoluția tehnologiei solare în perifericele de joc deschide calea către un viitor în care dispozitivele fără fir să nu mai necesite încărcări frecvente, oferind o experiență de gaming mai avansată și mai comodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *