Zvonuri

2K preia licența FIFA pentru noul joc anul acesta

O nouă franciză de jocuri de fotbal ar putea începe în curând, cu zvonuri că 2K a încheiat un acord cu FIFA pentru a lansa propriile jocuri de fotbal. Retailerul MohPlay Inc a indicat că 2K și-a asigurat licența FIFA și lucrează în prezent la un nou titlu de fotbal, FIFA 2K25, care urmează să fie lansat în acest an.

Raportul a fost aparent coroborat și mai mult de Mike Straw de la Insider Gaming, care a menționat pe platforma de socializare X că un anunț oficial ar putea veni în curând. Totuși, detaliile sunt în prezent rare, iar nici 2K, nici FIFA nu au făcut încă un anunț oficial.

Este important de remarcat că aceasta nu reprezintă o confirmare oficială. Dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, aceasta ar fi prima competiție reală pe care EA o va vedea pentru jocurile sale de fotbal de ceva timp, mai ales că Konami a schimbat direcția fostei serii Pro Evolution Soccer către noua formă gratuită eFootball.

Ultimul titlu de fotbal lansat de EA sub marca FIFA a fost FIFA 23. De atunci, compania a lucrat la jocuri de fotbal sub propriul brand, iar EA Sports FC 24 a fost prima lansare sub noul nume al seriei. EA este de așteptat să lanseze EA Sports FC 25 în acest an, menținând tradiția lansărilor anuale.

Parteneriatul de lungă durată dintre EA și FIFA a luat sfârșit după ce FIFA a solicitat ca EA să plătească peste 2,5 miliarde de dolari pentru a prelungi acordul dintre cele două entități pentru încă patru ani. În schimb, EA a decis să încheie parteneriatul, iar FIFA a confirmat planurile de a se asocia cu alți dezvoltatori și editori pentru viitoarele titluri cu licență oficială. În martie anul trecut, președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că următorul joc al companiei este în dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *