Știri

Pentru prima oară, un român a ajuns în finala unui Major de CS:GO 🇷🇴🏆

Duminică, 21 mai, a avut loc finala evenimentului Blast Paris CS:GO Major, ce a avut loc între echipa GamerLegion (locul 22 mondial), unde activează și jucătorul român Mihai “iM” Ivan și echipa Vitality (locul 1 mondial).
Parcursul GamerLegion a fost unul spectaculos, până în finală câștigând împotriva echipelor 9INE, Fnatic, Apeks și Monte, iar în semifinală au eliminat Heroic, una din favoritele acestui major.
iM a fost jucătorul cu cele mai multe ucideri în meciurile de calificare, dar și în semifinală, ducându-și echipa la victorie.
Duminică după-amiază, GamerLegion a pierdut în fața Vitality cu scorul 0-2 (Overpass 6-16, Nuke 13-16), iar locul locul 2 le-a adus 170.000$, în timp ce Vitality au câștigat jumătate de milion de dolari. Majorul de la Paris a fost ultimul pentru CS:GO, următorul având loc în martie 2024, în Danemarca, pentru Counter-Strike 2.
iM are 23 de ani, și-a începtut cariera de jucător profesionist la Nexus în februarie 2018, iar din aprilie 2021 câștigă runde pentru Gamer legion.
Mulțumim iM!