Știri

Fanii CS2 salută funcția de închiriere a skinurilor, dar speră că nu va deveni o modă a „abonamentului”

Închirierea de skinuri este acum o problemă majoră cu actualizarea din 24 mai a lui Counter-Strike 2. Disponibilă în prima colecție a sequelului, Kilowatt Case, jucătorii pot închiria skin-uri pentru o săptămână pentru prețul carcasei și o cheie de 2,50 USD. Comunitatea pare să primească cu prudență noul model introdus de Valve.

Carcasele pentru armă au fost în fruntea modelului de venituri Counter-Strike din 2013. Până la actualizarea Casei Kilowatt, jucătorii trebuiau să cheltuiască bani pe chei pentru a deschide carcase și a obține șansa de a primi o armă dorită, cu excepția cazului în care achiziționau un anumit skin de pe piața comunității sau de pe site-uri web ale terților. În funcție de rata de cădere a unui anumit skin dintr-o carcasă și apoi de rata de cădere a carcasei în ansamblu, nu era rar să vezi un skin foarte căutat tranzacționându-se pentru sute de dolari. Acum, serviciul de închiriere de skinuri permite abonaților să acceseze toate skinurile din colecție timp de o săptămână la un preț stabilit.

Jucătorii CS2 și-au împărtășit perspectivele despre caracteristica proaspăt introdusă într-un thread din 25 mai pe subreddit-ul jocului. Majoritatea susțin modelul, deoarece oferă posibilitatea de a se juca cu skin-urile rare recent lansate la un cost nominal. Cu toate acestea, jucătorii se feresc de „modelul de abonament” integrat, care ar putea avea ramificații mult mai largi pentru economia complexă a pielii CS2.

„Văd strategia din spatele ei și nu sunt împotriva abonamentelor atâta timp cât pot să cumpăr și să dețin ceea ce vreau”, a spus un jucător. Skin-urile – închiriate sau altfel – nu afectează experiența de bază Counter-Strike. „Nu îmi afectează deloc experiența, așa că cred că este un plus grozav pentru cei care doresc să-l folosească”, a adăugat un alt jucător, referindu-se la intervenția comercianților veterani de piele.

Cealaltă parte a argumentului are și ea o oarecare greutate. „Acesta este un model de abonament care poate reglementa prețurile skinului suficient pentru a le scădea”, a spus un alt utilizator. Dacă cererea scade, prețurile pot scădea în ciuda ofertei mai reduse. „Acest lucru poate duce la creșterea prețurilor la cuțit,” a spus un alt jucător, bazându-se pe impactul asupra raportului cerere-ofertă de skin-uri dacă sistemul de închiriere devine popular în baza de jucători CS2.

Apoi, există o abordare mult mai distopică a dezvoltării. În jocurile video și nu numai, am asistat la industria software-ului în ansamblu înclinând să se concentreze pe veniturile bazate pe abonament, renunțând la modelul tradițional de achiziție unică.

Deși skin-urile Kilowatt Case sunt încă achiziționabile, unii jucători CS2 sunt pe bună dreptate îngrijorați că și Valve ar putea adopta acest model în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *