Știri

Microsoft și Sony au ajuns la un acord pentru menținerea seriei Call of Duty pe PlayStation

Microsoft și Sony au ajuns la o înțelegere pentru a menține seria Call of Duty pe platforma PlayStation odată ce fuziunea Activision Blizzard se va încheia. Această înțelegere surpriză vine după luni de negocieri între cele două companii și semnalează faptul că achiziția este iminentă.

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a anunțat pe Twitter pe 16 iulie că s-a semnat un acord obligatoriu între Microsoft și PlayStation pentru a păstra seria Call of Duty pe PlayStation în urma achiziției Activision Blizzard. Spencer a menționat că această înțelegere va oferi jucătorilor la nivel global mai multe opțiuni pentru a juca jocurile lor preferate și a exprimat entuziasmul companiei față de acest viitor.

Detaliile exacte ale acordului nu sunt cunoscute încă și nu este clar dacă acesta este similar cu acordurile recente semnate de Microsoft cu Nintendo și alte companii de jocuri în cloud. În trecut, Sony a avut acorduri speciale cu Activision legate de seria Call of Duty, inclusiv conținut exclusiv și drepturi de marketing. În timpul procesului legal recent privind achiziția, s-a dezvăluit că Activision a utilizat parteneriatul său cu Sony pentru a negocia comisioane mai bune pentru seria Call of Duty pe platforma Xbox.

Sony a contestat achiziția planificată a Activision de către Microsoft în cadrul procedurilor de reglementare din Europa, Marea Britanie și Statele Unite. Cu toate acestea, noul acord sugerează că aceste neînțelegeri au fost depășite și că seria Call of Duty va rămâne pe PlayStation cel puțin până la sfârșitul ciclului de viață al consolei PS5.

Microsoft a susținut întotdeauna că nu are un interes financiar în a face seria Call of Duty exclusivă pentru platforma sa, deoarece jocurile generează venituri uriașe pe platforma concurentă. Prin urmare, acest acord beneficiază atât fanilor Xbox, cât și celor de pe PlayStation, care vor putea să continue să se bucure de populara serie Call of Duty pe platforma lor preferată.