Știri

EA anunță că jocul Black Panther este în dezvoltare

EA a anunțat că colaborează cu Marvel Games pentru a dezvolta un joc Black Panther sub conducerea noului studio, Cliffhanger Games.

Jocul, care este separat de jocul Black Panther din era celui de-al Doilea Război Mondial, va fi un titlu la persoana a treia, pentru un singur jucător. Scopul principal al studioului Cliffhanger este de a crea o lume expansivă și reactivă, care să permită jucătorilor să se bucure de experiența de a prelua mantaua protectorului Wakanda, Pantera Neagră. Conducerea acestui studio este asigurată de Kevin Stephens, fostul șef de studio al dezvoltatorului Monolith Productions, cunoscut pentru jocul Terra Mordorului din seria Middle-earth. Echipa Cliffhanger Games este alcătuită din dezvoltatori cu experiență în jocuri precum God of War, Call of Duty și Halo Infinite.

Kevin Stephens a declarat într-un comunicat de presă că echipa este dedicată oferirii fanilor o experiență autentică Black Panther, cu mai multă agenție și control asupra narațiunii decât au avut vreodată într-un joc video bazat pe poveste. El a menționat că Wakanda este un sandbox bogat în supereroi și că misiunea lor este să dezvolte o lume epică pentru jucătorii care iubesc Black Panther și doresc să exploreze lumea Wakanda.

Studioul Cliffhanger Games a fost format în parteneriat cu EA în 2021, deși la momentul respectiv nu avea un nume oficial. Acest joc Black Panther este al doilea titlu din cele trei dezvoltate în colaborare cu Marvel Games, conform înțelegerii anunțate în octombrie 2022. În acea perioadă, s-a dezvăluit că un joc Iron Man era în dezvoltare la studioul Motive Studio, cunoscut pentru remasterizarea Dead Space, dar al treilea titlu nu a fost încă anunțat.

Este important de menționat că există și un alt joc Black Panther în lucru, care îl prezintă pe personaj în contextul celui de-al Doilea Război Mondial alături de Captain America. Acest joc este dezvoltat de Skydance New Media și este coordonat de Amy Hennig, cunoscută pentru munca sa la seria Uncharted.

Momentan, nu s-a anunțat o dată de lansare pentru jocul Black Panther de la Cliffhanger Games și nici platformele pe care va fi disponibil. Cu toate acestea, luând în considerare anunțurile anterioare, este de așteptat să fie lansat pe Xbox Series X/S, PS5 și PC.