Știri

Funcția mult așteptată de streaming în cloud pentru jocurile deținute vine în curând pe Xbox Game Pass

După ani de anticipare, Microsoft va lansa în sfârșit funcția de streaming în cloud pentru jocurile Xbox pe care le dețineți, dar care nu sunt parte din biblioteca Game Pass. Testarea acestei funcționalități va începe în luna noiembrie pentru membrii programului Xbox Insider, oferind o nouă dimensiune serviciului de abonament Xbox Game Pass Ultimate.

Această funcție, anunțată inițial în 2020 ca parte a beta-ului Project xCloud, le va permite jucătorilor să transmită în flux jocuri precum Baldur’s Gate III și Elden Ring pe care le dețin deja, dar care nu fac parte din biblioteca Game Pass. Prin intermediul cloud-ului, utilizatorii vor putea accesa aceste titluri pe diverse dispozitive, inclusiv telefoane mobile, laptopuri și portabile pentru jocuri, fără a le descărca.

Deși Microsoft a testat această funcție cu ani în urmă, ea nu a fost lansată în mod oficial până acum. Problemele tehnice au întârziat procesul, dar se pare că acestea au fost rezolvate, iar extinderea serviciului de cloud gaming va fi implementată. Jucătorii vor avea nevoie de un abonament Xbox Game Pass Ultimate pentru a beneficia de această nouă funcționalitate, care vine într-un context mai larg, ce include și creșterea recentă a prețului abonamentului de la 18 la 20 USD pe lună.

Această mișcare apropie Xbox Cloud Gaming de GeForce Now de la Nvidia, un serviciu similar care permite utilizatorilor să transmită în flux jocuri pe care le dețin deja, însă cu avantajul că GeForce Now oferă un nivel gratuit cu restricții. Microsoft promite o experiență îmbunătățită pentru jucătorii săi, oferindu-le acces mai facil la titlurile pe care le dețin, chiar dacă acestea nu sunt disponibile pe Game Pass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *