Știri

Succes total la Bucharest Gaming Week 2024: pasiunea pentru jocuri a unit mii de fani #BGW2024

ȘTIREA VIDEO LA FINALUL ARTICOLULUI

În fiecare an, gameri din toată țara se reunesc la Bucharest Gaming Week, unde pot să încerce cele mai noi jocuri, să-și vadă influencerii preferați, dar și să afle noutăți și să testeze ultimele echipamente destinate jocurilor VR sau chiar sisteme custom pentru experiențe nemaivăzute.

Deși main-eventul a avut loc în weekend-ul 12-13 octombrie, tot timpul săptămânii au avut loc diverse activități în toată capitala României.

„De obicei, în fiecare an, de luni până vineri, avem diferite activități care scot în evidență tot ce înseamnă industria de gaming din România. Ca și anul trecut, și anul acesta am avut liceeni care au fost în studio-urile Amber și Ubisoft și au învățat despre cum se face un joc. Am avut în aproape toate internet cafe-urile tot felul de concursuri și tot felul de activități unde vizitatorii puteau afla mai multe despre Bucharest Gaming Week, puteau să câștige bilete la BGW. La Cineplexx am avut săptămâna filmelor inspirate din jocuri sau jocuri inspirate din filme. Am avut tot felul de activități legate de partea de conștientizare, ceea ce înseamnă riscurile când te expui pe internet și într-un joc online.” ne-a declarat Marius Radu, organizator.

De asemenea, vizitatorii au putut să se fotografieze alături de streamerii preferați, le-au putut pune întrebări pentru a le afla secretele, așa cum am încercat și noi.

Întrebați despre cum percep ei evoluția gamingului în România, aceștia au avut păreri foarte diverse:

Adrii ne-a spus: “Pentru comunitatea mea e super important, e foarte drăguț să ne vedem din când în când, să socializăm, să vedem că suntem oameni și în spatele ecranelor. Mi se pare că de la an la an văd la evenimentele de gaming din ce în ce mai mulți oameni, ceea ce mă face să cred că ne ducem într-o direcție foarte bună. Sunt foarte mulți copii ce sunt interesați și pasionați, ceea ce este foarte frumos. Mi se pare că se duce totul într-o direcție bună.”

“Mie mi se pare că percepția omului cu privire la a se juca poate a scăzut putin. Vorbesc cu oameni de toate vârstele și simt că parcă lucrurile au intrat într-o monotonie, nu mai sunt jocuri care să aducă o noutate. De exemplu, un joc care mie mi-a atras atenția de curând a fost Black Myth: Wukong. Dar să avem jocuri care să aducă apartenența lor la special nu prea mai avem în ultima perioadă. Mi se pare că interesul oamenilor față de gaming a scăzut, spun asta cu lipsă de plăcere dar mi se pare că asta este realitatea.”, ne-a împărtășit Werty.

Sandra El, foarte entuziasmată ne-a declarat: “Simt că este foarte ușor să te conectezi cu comunitatea la un eveniment de genul ăsta, e fain organizatorul, sunt multe premii, multe concursuri, e o atmosferă foarte faină și încurajez să continuăm cu genul ăsta de evenimente”.

“Mi se pare că de-a lungul anilor clar este mult mai mult accent pus pe gaming și pe zona asta și cu siguranță evenimentul BGW ajută super mult. Chiar este un eveniment pentru gameri și cu mult gaming, ăsta este focusul principal. Eu, personal, nu joc atât de multe chestii, dar sunt gamer la bază și mă joc în mod recurent dar nu mă joc atât de mult, comparativ cu alții. Îmi place gamingul și această pasiune nu o să moară niciodată, cu siguranță. Pentru mine e a treia ediție de Bucharest Gaming Week și chiar a fost cea mai faină de până acum și sper ca la anul să fie cel puțin la fel de fain.”, ne-a transmis iFoxify.

“E foarte important pentru că ne leagă pe toți de aici într-o comunitate. Ne întâlnim, facem poze, dăm autografe, mi se pare că e fix ce trebuie!” a declarat iSilent.

Echipa Jocuri 24/7 s-a întâlnit și cu streamerii pe care i-a promovat de-a lungul timpului, Sandra fiind de-a casei, însă am regăsit și streameri mai la început de drum. Balaq Atac e un nume cu care vă veți mai întâlni, iar noi l-am băgat de această dată în categoria “băieților mari” pentru că am considerat că are ceva de spus: “În ultimii doi-trei ani a luat amploare gamingul în România. Încerc să încurajez comunitatea și să aduc cât mai multă lume la astfel de evenimente pentru că le place.”

Totodată, vizitatorii s-au putut bucura de activități și concursuri la toate standurile.
“La standul Aqirys avem competiții de CS2 și de League of Legends 1vs1 în care încercăm să mulțumim pe toată lumea, avem premii. Avem expuse produse noi ce pot fi testate și la shop avem reduceri considerabile doar pentru acest eveniment.”, ne-a declarat un reprezentant Aqirys.

Pentru prima oară, divizia de gaming a brandului Trust a fost prezentă la Bucharest Gaming Week și a venit să ne prezinte toate noutățile: “Trust este cu o tradiție de 40 de ani pe piață, unul dintre cele mai vechi branduri. Am venit la BGW și ne-am dorit foarte mult să participăm. Avem foarte multe jocuri interactive, avem air hockey, avem VR, competiții de Fifa pe PlayStation și competiții de Counter Strike pe calculatoare custom, speciale pentru acest eveniment. Avem expuse și produsele Trust proaspăt lansate, pentru ca lumea să le vadă. Evenimentul este foarte bine organizat, neașteptat de multă lume!”

De asemenea, Bucharest Gaming Week s-a bucurat și de cosplayeri ce au făcut deliciul vizitatorilor, aceștia putând se întâlnească și să se fotografieze cu personajele preferate din jocuri.

Un moment foarte important a fost Treasure Hunt-ul ce s-a desfășurat pe ambele zile ale evenimentului, unde vizitatorii au rupt-o la fugă încă de când s-au deschis porțile pentru a îndeplini foarte rapid toate task-urile de la standuri, a aduna puncte și a le valorifica în schimbul unor premii mai mici, cum ar fi dozele de suc, ciocolată sau pungile de chipsuri, premii cu o valoare medie, cum ar fi unul din cele 50 de tricouri BGW (din care am prins și noi *hype*), căști, microfoane, sau chiar premii mult mai mari ce erau disponibile doar într-un exemplar, monitor de gaming, scaun, o consolă ROG ALLY Z1 Extreme, un PS5 Slim, un PS5 Pro, un PC Gamebox de la Zona, iar marele premiu, cel mai râvnit, fiind un laptop ROG Strix G16.
“Aș numi o inovație aplicația de Treasure Hunt, pe care aș numi-o deja un succes, avem undeva la 5000 de participanți” ne-a declarat Marius Radu, organizator Bucharest Gaming Week.

După spusele lui Marius Radu, BGW2024 a adunat peste 7000 de vizitatori în cele două zile, numărul fiind în creștere față de anul precedent.

Pentru întreaga experiență de la Bucharest Gaming Week 2024 vă invităm să urmăriți știrea video, să ne dați feedback și să ne spuneți cum v-ați simțit în acest an, dar și să ne dăm întâlnire în 2025!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *