Știri

Ubisoft acuzat într-un proces de împărtășirea ilegală a datelor clienților cu Meta

Ubisoft se confruntă cu un nou scandal legal, după ce a fost intentat un proces colectiv care acuză compania că a distribuit ilegal informații personale ale utilizatorilor Ubisoft Store către Meta. Într-o perioadă în care compania se străduiește să își redreseze situația financiară, acest proces ridică semne de întrebare cu privire la practicile sale de gestionare a datelor.

Procesul, detaliat pe CourtListener, acuză Ubisoft că utilizează Meta Pixel, un cod folosit pentru a urmări acțiunile utilizatorilor pe site-ul Ubisoft și pentru a facilita publicitatea țintită. Orice activitate desfășurată de utilizatori pe site-ul Ubisoft în timp ce sunt conectați la Facebook poate fi vizibilă și urmărită, oferind informații ce ar putea fi utilizate pentru a stimula vânzările.

Cu toate acestea, plângerea susține că acest proces încalcă legile privind confidențialitatea, deoarece datele cu caracter personal sunt expuse oricărei persoane cu abilități tehnice obișnuite și fără notificare prealabilă a utilizatorilor. Conform procesului, acest lucru contravine Video Privacy Protection Act, Federal Wiretap Act și California Invasion of Privacy Act.

Reclamanții, Trevor Lakes și Alex Rajjoub, care au achiziționat jocuri de pe Ubisoft Store, cer daune financiare și o schimbare a politicii Ubisoft privind utilizarea Pixel, solicitând fie eliminarea acestuia, fie obținerea consimțământului explicit al utilizatorilor.

Acest proces vine într-un moment delicat pentru Ubisoft, care se confruntă deja cu vânzări sub așteptări pentru Star Wars Outlaws și amânarea lansării Assassin’s Creed Shadows. În încercarea de a se redresa, compania s-a reîntors la Steam și are discuții cu investitorul major Tencent pentru o posibilă privatizare a companiei.

Deocamdată, Ubisoft a refuzat să comenteze în legătură cu acest proces.

1 Comment

  • constantin 14 octombrie 2024

    Daca erau destepti,continuau cu divizion 1 si divizion 2!Sigur acum nu ar fi avut probleme,acolo sunt jucatori care au bani si nu ar fi fost probleme de 30,,,60 de euro un dlc nou cu harti misto.Chinezii rup tot in tot ce se poate sa scoata bani!Ozi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *